10 грудня 2021 р. 21:13

Першочерговi заходи з капiтального ремонту дамби Хаджибейського лиману зробить компанія депутата

Першочерговi заходи з капiтального ремонту дамби Хаджибейського лиману зробить компанія депутата

Управління капітального будівництва Одеської міської ради провело тендер для обрання компанії, якій заплатять за першочерговi заходи з капiтального ремонту та стабiлiзацiї стану аварiйних дiлянок дамби Хаджибейського лиману.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон відбувся 9 грудня і в ньому взяли участь дві компанії: товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія «Промбудсервіс»" та товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой". 

Переможцем визнали останнє, яке згодилось працювати за 26 мільйонів 760 тисяч гривень. Компанія повинна завершити роботу до 31 грудня 2022 року.

"Ростдорстрой" – це флагманська компанія групи "Рост", яка, за даними YouControl, заснована компанією на Віргінських островах "Сайдлейк інтернешнл лімітед". Наразі власниками є депутат Одеської міськради Юрій Шумахер - представник партії "Довіряй ділам" мера Одеси Геннадія Труханова та бізнесмен Євген Коновалов. Статутний капітал - 5 млн 131 тис. гривень, існує з 2005 року.   

Рік тому Одеський міський голова доручив профільним управлінням розглянути всі наявні у них ранні проєкти реконструкції дамби Хаджибейського лиману на той випадок, якщо муніципалітету не вдасться домогтися відповіді від уряду з приводу ремонту споруди.

Штормовий вітер, що накрив Одесу 24 лютого 2020 року, сильно пошкодив дамбу Хабжибейського лиману, і, при досить серйозних і тривалих навантаженнях, до числа яких належить штормовий вітер і сильне хвилювання вод лиману, існує величезна ймовірність того, що дамба не витримає.

Нагадаємо також, що у 2016 році Управління капітального будівництва Одеської міськради за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс» капітальний ремонт дамби Хаджибейського лиману за 39 мільйонів 399 тисяч 843,5 гривень.

Проте, вже в липні 2018 року з'ясувалося, що дамба Хаджибейського лиману знову потребує ремонту.

Поділитися