09 грудня 2021 р. 19:54

Одеському порту розроблять план-схему розвитку за 6 мільйонів

Одеському порту розроблять план-схему розвитку за 6 мільйонів

Одеська філія Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" провела тендер для обрання компанії, якій заплатять за проєктно-вишукувальні роботи з розробки плану-схеми розвитку Одеського морського порту.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

В тендері брали участь п'ять компаній:

  • ТОВ ВКФ Проектгідробуд.
  • ТОВ БФК Південбудкомплект.
  • ДП Одеський Промбудпроект.
  • ДП "ЧОРНОМОРНДІПРОЕКТ".
  • ТОВ МОРТЕХІНВЕСТ.

Переможцем спочатку обрали ТОВ ВКФ Проектгідробуд, яке погоджувалося працювати за 6 мільйонів 119 тисяч гривень, але потім відхилили на користь ТОВ БФК Південбудкомплект, яке пропонувало розробити документи за 6 мільйонів 120 тисяч гривень. Незначна різниця в сумі сформувалася на другому кроці аукціону, коли учасники торгів знизили попередні ціни пропозицій. 

ТОВ ВКФ Проектгідробуд зареєстровано минулого року і її власниками є: Іван Зізак, Ірина Кузьменко,  Микола Лящук. 

ТОВ БФК Південбудкомплект зареєстрована у 2001 році. Власники - Микола Андрєєв та Тетяна Чаос Гонсалес

Нагадаємо, Фонд держмайна України планує приватизувати ДП "Усть-Дунайський морський торговельний порт" у першому кварталі 2022 року.

Міністерство інфраструктури України у 2022 році планує провести чотири або шість концесійних конкурсів у Чорноморському, Одеському, Ізмаїльському та Бердянському морських портах.

Проведення концесійних конкурсів у Бердянському та Ізмаїльському портах у першому півріччі допомагає консультант Ernst&Young, який по Бердянському порту працює спільно ще й з Egis, йдеться у документах.

Заступник міністра висловив упевненість, що після передачі за підсумками пілотного конкурсу морського порту "Ольвія" 1 грудня в концесію на 35 років дочірньої катарської компанії QTerminals і очікуваної до кінця року передачі в концесію "Рісоїл-Херсон" Херсонського порту наступні проєкти будуть реалізовуватися значно швидше.

У грудні цього року очікується оголошення пілотного конкурсу на оренду на 49 років причалів №7, №8 та №9 порту Чорноморськ, які будуть реконструйовані за рахунок орендаря. 

Поділитися