18 серпня 2021 р. 13:22

Одеський винзавод виставлений на приватизацію за 65 мільйонів

Одеський винзавод виставлений на приватизацію за 65 мільйонів

Майновий комплекс «Одесавинпром» виставлено на приватизаційний аукціон, який має відбутися 14 вересня зі стартовою ціною активу – 65,3 мільйонів гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Фонду державного майна України.

Переможець прозорих торгів отримає у власність, зокрема виробничі корпуси, складські приміщення виготовленої продукції, підвали для обробки та зберігання вина. Нерухомість підприємства загальною площею понад 22 тисяч квадратних метрів розташована в Одесі на вулицях Французький бульвар, Наливна та Отамана Головатого.

Підприємство «Одесавинпром» започатковане ще у далекому 1857 році професором медицини Віктором Енно та французьким купцем Франсуа Нуво. Тоді вони почали виготовляти вино у катакомбах, що виходять до моря. Станом на сьогодні потужності «Одесавинпром» орендуються приватною компанією.

Нагадаємо, у квітні ПрАТ «Одесавинпром» погодилося сплачувати за оренду єдиного майнового комплексу виноробного заводу на Французькому бульварі в Одесі ціну, яку запропонувало товариство з обмеженою відповідальністю «Промислово-Будівельна група "Еталон Буд"», тож залишилося орендарем цього комплексу.

Фонд державного майна України провів аукціон з продовження договору оренди єдиного майнового комплексу ПрАТ «Одесавинпром» на Французькому бульварі в Одесі.  

Між тим у фонді держмайна виставляючи об'єкти на аукціон зазначали, що ПрАТ «Одесавинпром» входить до переліку об’єктів малої приватизації, а короткострокова оренда дасть змогу потенційному покупцю ближче ознайомитись з об’єктом і прийняти для себе більш виважене рішення про оптимальну купівельну ціну.

У вересні 2020 року Фонд державного майна повідомив, що готується виставити на приватизацію майновий комплекс Одеського заводу шампанських вин на Французькому бульварі в Одесі.

У листопаді 2016 року Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України законопроєкт «Про демонополізацію та впровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі», який дозволить продати ряд винзаводів в Одеській області.

Поділитися