10 вересня 2021 р. 21:05

Одеських політиків викликають для бесіди у НАЗК

Одеських політиків викликають для бесіди у НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило 16 осіб для надання пояснень про можливі порушення вимог Законів України «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні».

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Серед викликаних є ті, хто мають відношення до Одеси. 

Через невиконання законних вимог НАЗК викликають Дарта Вейдера, «Блок Дарта Вейдера».

Щоби з’ясувати обставини можливих порушень порядку подання фінансової звітності, для надання пояснень запрошуються керівники політичних партій та розпорядник виборчого фонду: Вадим Підгородинський («Українська морська партія Сергія Ківалова») та Геннадій Чекіта («Миколаївці»). 

Наприкінці серпня Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку 68 декларацій посадовців, у тому числі 49 народних депутатів України. 

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 56 декларацій посадовців, у тому числі 39 народних депутатів України.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до суду 70 адміністративних протоколів.

У липні Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало на своєму сайті інформацію щодо виклику низки осіб. Серед них була і Олена Одношивкіна, соратниця Дмитра Голубова. Дмитро Голубов став народним депутатом України VIII скликання  (фракція  Партії "Блок Петра Порошенка"), був членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, входив до групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною та групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою.

Поділитися