03 вересня 2021 р. 09:43

Одеські аудитори знайшли порушення на майже 3 мільярди в закупівлях цього року

Одеські аудитори знайшли порушення на майже 3 мільярди в закупівлях цього року

Упродовж січня – серпня 2021 року аудитори Південного офісу Держаудитслужби провели моніторинг 339 процедур закупівель товарів, робіт та послуг та 19 перевірок закупівель, якими охоплено закупівель на суму понад 4 мільярди гривень.

За результатами проведених моніторингів встановлено порушень у сфері закупівель за 310 процедурами закупівель на суму 2,7 млрд грн.

Попереджено витрачання коштів за 98 процедурами закупівель на 749 млн грн, з них:

  • відмінено 56 процедур на суму понад 673 млн грн;
  • розірвано 42 договори на майже 76 млн грн.

Проведеними перевірками закупівель встановлено порушень на суму 182 млн грн.

За результатами проведених моніторингів та перевірок закупівель складено 60 протоколів про адміністративне правопорушення за ст. 164-14 КУпАП, 27 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Найсуттєвіші порушення:

  • невірне визначення предмету закупівлі (за 24 процедурами вартістю понад 971 млн грн);
  • складання тендерної документації або внесення змін до неї (за 166 процедурами вартістю понад 707 млн грн);
  • порушення законодавства, допущені замовниками під час розгляду тендерних пропозицій та невідміни торгів (за 54 процедурами вартістю 478,2 млн грн).

Нагадаємо, працівники Південного офісу Держаудитслужби закінчили ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності управління соціального захисту населення Білгород-Дністровської районної державної адміністрації та виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму більш як 5 мільйонів гривень. 

За січень – червень 2021 року працівники Південного офісу Держаудитслужби провели 31 ревізію, 7 аудитів, 17 перевірок закупівель. За результатами проведених ревізій працівники офісу виявили втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 394,1 млн грн, завдяки чому об’єкти контролю відшкодували 107,8 млн грн втрат. 

Південний офіс Державної аудиторської служби перевірив закупівлі Управління містобудування, землевпорядкування та комунального майна Біляївської міської ради щодо будівельних робіт приміщень та будівель Біляївської загальноосвітньої школи №2 І–ІІІ ступенів (прибудова приміщень актової зали та учбових класів у Біляївці Одеської області). 

Поділитися