11 березня 2021 р. 21:18

В Одеській області зафіксовано більше 500 корупційних правопорушень

В Одеській області зафіксовано більше 500 корупційних правопорушень

Національне агентство з питань запобігання корупції презентувало оновлений Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів).

Як зазначили голова НАЗК Олександр Новіков, відтепер можна дізнатися кількість корупціонерів у кожній області та перевірити справжність довідок за QR-кодом. 

Наприклад, в Одеській області записів в реєстрі 583 - 82 за Кримінальним кодексом України та 501 за Кодексом про адміністративні правопорушення. 

Таким чином, регіон посідає третє місце в реєстрі. 

Серед головних оновлень Реєстру корупціонерів є наступні:

  • Покращений пошук. Знайти відомості про людину чи компанію в Реєстрі корупціонерів стане значно легше завдяки спеціальним фільтрам.
  • Зручна робота з даними та інтерактивна мапа порушень. У Реєстрі доступна карта порушень, яка відображатиме скільки осіб притягнуто до відповідальності за корупцію в кожній окремій області.
  • Інтеграція з іншими електронними сервісами завдяки API. Оновлений Реєстр має модуль інтеграції із системою державних електронних закупівель Prozorro та Єдиним державним веб-порталом відкритих даних. Найактуальніша інформація з Реєстру буде оновлюватися автоматично й не залежатиме від людського фактору.
  • Керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач пояснив, що оновлення передбачає отримання спеціальних онлайн-довідок про те, чи є дані про фізичну або юридичну особу в Реєстрі корупціонерів.

«Перевірити справжність довідки можна буде за допомогою QR-коду з унікальною інформацією або ввівши номер цієї довідки в Реєстрі. Це значно зекономить час для посадовців, підприємців та громадян, яким ці дані будуть потрібні для участі чи проведення державної закупівлі», — додав Сергій Деркач.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало проведення повних перевірок декларацій за новим Порядком перевірки.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило колишнього народного депутата України Івана Фурсина для надання пояснень у зв’язку з несвоєчасним поданням декларації. 

Поділитися