21 вересня 2021 р. 17:21

Одеська компанія побудує дорогу в Дніпрі за 5 мільярдів

Одеська компанія побудує дорогу в Дніпрі за 5 мільярдів

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації провів тендер для обрання компанії, яка побудує ділянку дороги від вул. Кайдацький шлях до автомобільної дороги Київ - Луганськ - Ізварине.

Відповідний аукціон відбувся в системі електронних закупівель Prozorro 21 вересня. 

В ньому взяли участь дві компанії: ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-Південь». Останню визнали переможицею - вона погодилася працювати за 5 мільярдів 189 мільйонів 999 тисяч 999 гривень, тобто на одну гривню дешевше за конкурента. 

Така розбіжність, вочевидь, обумовлена автоматичністю системи Prozorro. Так, на першому кроці аукціону пропозиції виглядали так: 

  • ТОВ «Автомагістраль-Південь» - 5 млрд  220 млн;
  • ТОВ «Ростдорстрой» - 5 млрд 340 млн. 

Проте на другому кроці ТОВ «Ростдорстрой» погодилося працювати за 5 млрд 190 млн - і програло 1 гривню. 

Фактично одеська компанія матиме після укладання угоди до 1 листопада 2024 року добудувати дорогу в обхід міста Дніпро.   

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником ТОВ «Ростдорстрой» є комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттама», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції партії «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Власниками ТОВ «Автомагістраль-Південь» є одесити Валерій Коротков та Олег Наливаний.

Раніше ці компанії взяли участь у тендері для обрання підрядників щоб зробити поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-13 Троїцьке – Білокуракіне - Старобільськ.  З очікуваною вартістю закупівлі понад мільярд і виграла також «Автомагістраль-Південь».

Раніше ці ж дві компанії розіграли тендер для обрання підрядника на поточний середній ремонт ділянок автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове.

Служба автомобільних доріг в Луганській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за поточний середній ремонт інших ділянок автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове.

Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання компанії якій заплатять за реконструкцію автомобільної дорогизагального користування державного значення М-28 Одеса – Южний – /М-14/ з під’їздами (Обхід м. Одеса).

Поділитися