10 грудня 2021 р. 10:31

Обрання будівника мосту у Визирці призупинили через нестачу коштів

Обрання будівника мосту у Визирці призупинили через нестачу коштів

Тендерний комітет Визирської сільської ради Одеського району визнав процедуру відкритих торгів щодо будівництва пішохідного мосту такою, що не відбулася та скасував тендер.

Відповідна інформація міститься в протоколі засідання тендерного комітету, оприлюдненому в системі електронних закупівель Prozorro.

В протоколі повідомляється, що торги скасовані через скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг.

"Відповідно до статті 48 Бюджетного кодексу України розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов’язання та здійснюють платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами. Цією ж нормою встановлено, що розміщення замовлення, укладення договору, придбання товару, послуги чи здійснення інших аналогічних операцій протягом бюджетного періоду, за якими розпорядником бюджетних коштів взято зобов’язання без відповідних бюджетних асигнувань або з перевищенням повноважень, встановлених цим Кодексом та законом про Державний бюджет України (рішенням про місцевий бюджет), є недійсними.

На 2022 рік зменшено граничні обсяги видатків з причин обмеженого фінансування та  відсутності коштів у 2022-2023 році. Враховуючи викладене, є пропозиція визнати процедуру відкритих торгів такою, що не відбулася та відмінити тендер на підставі п. 2 ч. 5 ст. 32 Закону (Скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт чи послуг). Тендер визнати таким, що не відбувся, з підстави: скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт чи послуг", - йдеться в документі.

Раніше Визирська сільська рада Одеського району Одеської області оголосила тендер для обрання компанії, яка збудує пішохідний міст в селі. При цьому будівництво подорожчало майже вп'ятеро.

У 2017 році сільська рада вже оголошувала аналогічний тендер і після двох невдалих спроб все ж визначила переможця. Ним стало приватне підприємство "Монарх". У вересні це ПП стало єдиним учасником тендеру, тож закупівлю скасували. У жовтні того ж року участь брали дві компанії - той самий "Монарх" та ПП "Югенергогаз" з Дніпра. Проте пропозиції обох компаній відхилили, тож тендер знов провалився. 

Втретє сільська рада проводила цю закупівлю у листопаді 2017 року. Учасником став традиційно ПП "Монарх", а конкуренцію йому склало товариство з обмеженою відповідальністю "СККС", засноване в березні того ж року одеситом Анатолієм Дмитрієвим. 

Поділитися