10 лютого 2021 р. 16:57

НАЗК знайшла порушення у фінансовому звіті партії одеського мера

НАЗК знайшла порушення у фінансовому звіті партії одеського мера

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час проведення аналізу звітів політичних партій виявило порушення порядку фінансування партій «Радикальна партія Олега Ляшка», «Довіряй ділам» та «Сила людей». 

Як повідомили в пресслужбі НАЗК, у звітах усіх трьох партій встановлено факти здійснення внесків на їхні рахунки від осіб, сума доходу яких за останні 3 роки не дозволила б їм робити такі витрати. Це може свідчити про намагання приховати інформацію про реальні джерела фінансування партії.

Це є можливими ознаками кримінальних порушень, передбачених ч. 2 ст. 159-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку фінансування політичної партії). Відповідні матеріали НАЗК направило до Національної поліції.

Що стосується партії «Довіряй ділам», то її Біляївська, Білгород-Дністровська міські та Чорноморська селищна організації надали у звіті неповну інформацію про фінансові документи, а Регіональна організація партії в Харківській області не надала документи, що б підтверджували її право на користування приміщенням в цьому місті. Залишилося невідомим чи орендує партія це приміщення, чи його надали їй на спонсорських засадах. 

Також виявлена невідповідність суми нарахованого доходу за період з 1 січня 2017 року по 30 вересня 2020 року, наданого фізичною особою Одеській міській організації у розмірі 200 тисяч гривень. На думку НАЗК, це може свідчити, що «спонсор» вніс чужі гроші, щоб не «світити» факт підтримки партії іншими.      

Нагадаємо, Одеська міська територіальна виборча комісія оприлюднила на офіційному сайті Одеської міської ради остаточні фінансові звіти восьми кандидатів на посаду Одеського міського голови.

В листопаді Одеська міська територіальна виборча комісія оприлюднила на офіційному сайті Одеської міської ради проміжні фінансові звіти 10 з 23 кандидатів на посаду Одеського міського голови. 

Нагадаємо також, що засновником партії є міський голова Одеси Геннадій Труханов який балотувався в міські голови як представник цієї політичної сили. 

Поділитися