11 серпня 2021 р. 12:54

НАЗК склало адмінпротокол на партію одеського політика через фінансові звіти

НАЗК склало адмінпротокол на партію одеського політика через фінансові звіти

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до суду 70 адміністративних протоколів.

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Так, через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій були складені протоколи щодо представників таких партій:

  • «Блок Дмитра Голубова» (керівник – Олена Одношивкіна);
  • «Партія ветеранів Афганістану» (керівник – Сергій Червонописький);
  • «Команда Симчишина» (керівник –  Юрій  Решетнік) (3 протоколи);
  • «Патріотична партія України» (керівник – Микола Габер). 

Окрім того, за результатами аналізу ризиків у деклараціях цифровими інструментами розпочато перевірку декларації начальника відділу супроводження програм інформатизації та роботи з відкритими даними управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУ Національної поліції в Одеській області Андрія Покровського.

Нагадаємо, у липні Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало на своєму сайті інформацію щодо виклику низки осіб. Серед них була і Олена Одношивкіна. 

Дмитро Голубов став народним депутатом України VIII скликання  (фракція  Партії "Блок Петра Порошенка"), був членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, входив до групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною та групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило 27 осіб для надання пояснень про можливі порушення вимог Законів України «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні».

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 39 декларацій, серед яких декларація колишньої тимчасово виконуючої обов'язки голови Одеської обласної адміністрації Соломії Бобровської. 

Поділитися