15 грудня 2021 р. 11:38

НАЗК склало адміністративний протокол щодо слідчої з Ізмаїла через отримання подарунку

НАЗК склало адміністративний протокол щодо слідчої з Ізмаїла через отримання подарунку

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) впродовж 6–10 грудня склало та направило до суду 11 адміністративних протоколів.

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Один протокол склали та скерували до суду за порушення обмеження щодо одержання подарунків стосовно Христини Маріогло, слідчої Ізмаїльського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області, яка отримала подарунок від особи, яка не є її близькою особою.  

Через несвоєчасне подання декларації було складено й направлено до суду 3 протоколи стосовно таких осіб:

  • Олена Самородченко, колишня начальниця відділу Онуфріївської районної державної адміністрації Кіровоградської області;
  • Марта Ільницька, колишня заступниця начальника Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану  Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ);
  • Ганна Водолазька, колишня дізнавачка Сектору дізнання відділу поліції №12 Дніпровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. 

За невиконання законних вимог (приписів) НАЗК було складено й направлено до суду 1 протокол стосовно Віталія Олійника, голови Уманської районної ради Черкаської області.

За порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності НАЗК було складено й направлено до суду 1 протокол стосовно Михайла Камаса, завідувача сектору взаємодії зі ЗМІ, супроводження ІТ систем та міжнародного співробітництва Державної служби геології та надр України. На цій посаді він входив до складу виконавчого органу підприємства, що має на меті одержання прибутку.

Також через порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії було складено ще 4 протоколи стосовно таких осіб:

  • Віктор Габідуллін, ФОП (внескодавець політичної партії «Слуга народу»);
  • Віталій Зарщиков, керівник ТОВ «Віва-Трейд» (внескодавець ПП «ВО «Черкащани») (3 протоколи).

Через порушення порядку подання фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду було складено один протокол стосовно Владислава Пильника, розпорядника коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 197 Пильника В.В. 

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до суду 23 адміністративних протоколи, серед яких два щодо голови Одеської районної ради Віталія Барвіненка

Поділитися