22 жовтня 2021 р. 21:10

НАЗК повідомило поліцію про ознаки кримінального правопорушення у звітах партій Труханова та Ківалова

НАЗК повідомило поліцію про ознаки кримінального правопорушення у звітах партій Труханова та Ківалова

Національне агентство з питань запобігання корупції надіслало до Нацполіції 30 повідомлень про ознаки кримінального правопорушення у звітах таких політичних партій.

Як зазначили в агентстві, серед цих партій є «Довіряй ділам» та «Українська морська партія Сергія Ківалова».

З травня усі звіти партій за всі квартали 2021 року НАЗК приймає лише в електронному вигляді через Реєстр звітів політичних партій POLITDATA. Зареєструвалися 123 партії з 365, які офіційно зареєстровані в Україні, та 3 тис. 354 їхніх регіональні осередки. Однак зареєструвалися вже всі партії, які представлені у Верховній Раді. 

При цьому, жодна із представлених у парламенті партій станом на 18 жовтня не подала фінансового звіту за 2021 рік до Національного агентства із питань запобігання корупції.

Згідно із законом «Про політичні партії в Україні», політичні партії повинні подавати фінансові звіти щокварталу, але не пізніше ніж на сороковий день після закінчення звітного кварталу.

Утім, через пандемію коронавірусу у партій з'явилася законна можливість зволікати із поданням звітів. У законі прописано, що їх вони повинні подати не пізніше ніж на сороковий день після закінчення здійснення карантинних заходів щодо запобігання поширенню COVID-19.

Через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій склали протокол щодо заступника Одеського міського голови Олега Бриндака, як керівника партії «Довіряй ділам» в Одесі

Поділитися