12 квітня 2021 р. 21:02

НАЗК поскаржилось в суд на співробітницю казначейської служби з Одещини

НАЗК поскаржилось в суд на співробітницю казначейської служби з Одещини

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за минулий тиждень склало та направило до суду 14  адміністративних протоколів.

За ознаками несвоєчасного подання декларації без поважних причин складено 3 адміністративних протоколи щодо таких осіб:

  • Ольга Жукова, начальниця відділу Державного агентства автомобільних доріг України; 
  • Вікторія Попович, колишня начальниця відділу Управління державної казначейської служби у Балтському районі Одеської області;
  • Ірина Сергієнко, заступниця директора департаменту- начальник відділу Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Також за ознаками порушення обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності було складено та направлено до суду 6 протоколів щодо Василя Хоми, голови Сумської обласної державної адміністрації.     

Через порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено та направлено до суду 2 протоколи щодо Євгенії Зінченко, керівника Управління міжнародного співробітництва Державного бюро розслідувань.                                 

Через порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії було складено 3 адміністративних протоколи на приватних осіб. 

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало 250 перевірок, і в рамках деяких з них перевіряють задекларовані біткоїни. 

За період кампанії декларування до Національної комісії з питань запобігання корупції надійшла 791 тисяча 872 декларації і 720 тисяч 509 з них - щорічні декларацій діючих посадовців. 

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило декларацію одеського міського голови Геннадія Труханова за минулий 2020 рік.  

Поділитися