11 серпня 2021 р. 12:00

НАБУ затримало депутатку Одеської міської ради

НАБУ затримало депутатку Одеської міської ради

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали депутатку Одеської міської ради Марину Лозовенко через реконструкцію центральної площі в Миколаєві. 

Як зазначається в інформації Національного антикорупційного бюро України, детективи та співробітники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили корупційну схему, через яку громаді Миколаєва завдано збитків у понад 26,8 мільйонів гривень.

Йдеться про заволодіння бюджетними коштами під час виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві. 
Учасниками схеми  слідство наразі вважає вісім осіб:

  • заступника Миколаївського міського голови; 
  • першого заступника директора одного з департаментів Миколаївської міськради;
  • директорів шести приватних компаній, один із яких є чинним депутатом Одеської міськради.

Як зазначається в соціальних мережах йдеться про депутатку від партії Одеського міського голови «Довіряй ділам» Марину Лозовенкояка є директоркою та однією із засновниць товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-виробнича компанія "Пик-Строй"». 

Для зручнішого перегляду відкрити в новому вікні

У квітні 2019 року Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради провів тендер для вибору компанії, якій заплатять за реконструкцію площі Соборній в Центральному районі Миколаєва.

Аукціон провели вдруге і вдруге в ньому брали участь тільки компанії-«одеситки»: ТОВ «СПК "Пік-Строй"», ТОВ «Евродор» і ПП «Кіевшляхбуд».

Переможцем тендеру визнали ТОВ «СПК "Пік-Строй"», яка погодилася працювати за 88 мільйонів.

Зазначимо, компанія є переможцем багатьох тендерів і в Одесі. 

Наприклад 12 квітня 2021 року Управління дорожнього господарства Одеської міської ради провело тендер для обрання компанії, якій заплатить за капітальний ремонт (відновлення) покриття тротуарів Приморського бульвару. Переможцем обрали ТОВ «Будівельно-виробнича компанія "Пик-Строй"», яке погодилося працювати за 10 млн 548,5 тис. грн.   

У березні Товариство з обмеженою відповідальністю «БВК "Пик-строй"» почало поточний ремонт дорожного покриття на Французькому бульварі в Одесі.

У листопаді 2020 року Управління дорожнього господарства Одеської міської ради за переговорною процедурою вирішила заплатити компанії ТОВ «БВК "Пик–Строй"» 2 мільйони 44,5 тисяч гривень. 

Також ця компанія реконструювала Парк "Перемоги" в Одесі та Тираспольську площу.  

Поділитися