12 серпня 2021 р. 20:10

НАБУ скерувало в суд справу колишнього очільника поліції Одещини

НАБУ скерувало в суд справу колишнього очільника поліції Одещини

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, якого обвинувачують у привласнені майна.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Також фігурантами справи є його експерший заступник та двоє керівників приватних компаній. Вказані особи обвинувачуються у незаконному заволодінні великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених із незаконного обігу. Дії експосадовців Нацполіції та керівників приватних компаній кваліфіковано за ч.5 ст. 191 КК України.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з екскерівниками Нацполіції Одещини у 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів, вартість яких, за результатами експертизи, перевищує 13 мільйонів гривень.

В липні 2019 року НАБУ та САП повідомили зазначеним чотирьом особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

У червні Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду кримінального провадження за підозрою колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його експершого заступника Костянтина Гейка та бізнесмена Олександра Чудакова у причетності до заволодіння цигарками.

У квітні Вищий антикорупційний суд зменшив заставу колишнього начальника Головного управління Національної поліції України Дмитра Головіна. 

Раніше суд змінив Головіну запобіжний захід із домашнього арешту на 525,5 тисяч гривень застави з покладанням обов'язків. За нього внесли гроші. Пізніше адвокат підозрюваного подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

У березні Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 травня строк обов'язків колишнього начальника Головного управління Національної поліції України в Одеській області Дмитра Головіна та бізнесмена Олександра Чудакова, яких Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні цигарками.

У січні слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора та продовжив на 60 днів строк дії процесуальних обов’язків, покладених на колишнього першого заступника начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його колишнього заступника та бізнесмена.

Поділитися