25 травня 2021 р. 12:27

Міського голову Білгорода-Дністровського хочуть оштрафувати через конфлікт інтересів

Міського голову Білгорода-Дністровського хочуть оштрафувати через конфлікт інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за минулий тиждень склало та направило до суду 28 адміністративних протоколів.

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Сім протоколів складені за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Зокрема у переліку Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан.

Також там:

  • Вячеслав Саулко, міський голова Переяслава, на якого складено два протоколи;
  • Михайло Папієв, народний депутат України;
  • Вадим Рабінович, народний депутат України;
  • Олександр Рисан, заступник начальника управління — начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Снігурівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, на якого також складено два протоколи.

За порушення ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф у розмірі від 1 тисячі 700 гривень до 3 тисяч 400 гривень.

У коментарі "Суспільному" Віталій Граждан пояснив, що протокол склали, оскільки він не повідомив НАЗК про конфлікт інтересів. На його думку, конфлікт полягає в тому, що він нібито проголосував за законопроєкт про преміювання міського голови. Однак мер запевнив, що не голосував за цей проєкт закону, а про конфлікт інтересів насправді повідомив. Тому Граждан переконаний – "протокол розвалиться у суді".

Також за ознаками несвоєчасного подання декларації без поважних причин складено 5 адміністративних протоколів щодо таких осіб:

  • Андрій Прядун, колишній слідчий Головного управління Національної поліції в Черкаській області;
  • Геннадій Базаров, колишній начальник Державної екологічної інспекції в Сумській області;
  • Світлана Холостовська, колишній начальник відділу статистики в Нікопольському районі Головного управління статистики в Донецькій області;
  • Тетяна Поджарова, завідувач юридичного сектору апарату Татарбунарської районної державної адміністрації;
  • Олексій Забедюк, колишній прокурор Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку декларацій ще 24 посадовців, у тому числі Голови Служби безпеки України та його заступників, членів Вищої ради правосуддя. Серед інших в переліку генеральний директор комунальної установи «Одеська обласна база медичного постачання» Євген Кушнір, декларацію якого НАЗК узяло в перевірку на підставі повідомлень від громадян та журналістів, які інформували про можливе недостовірне декларування.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за минулий тиждень склало та направило до суду 27 адміністративних протоколів. 

Серед них колишня завідувачка сектору Роздільнянської районної державної адміністрації Одеської області Катерина Іванова-Черноус, яку пропонують покарати за несвоєчасне подання декларації без поважних причин.

А також через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій склали протокол щодо заступника Одеського міського голови Олега Бриндака, як керівника партії «Довіряй ділам» в Одесі.

Кілька разів НАЗК викликало Олега Бриндака для з’ясування обставин можливих порушень порядку подання фінансової звітності -  в травні, в квітні, а до того в березні. Також Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вже викликало його у лютому.

Поділитися