29 вересня 2021 р. 15:29

Коригування проєкту мосту через Сухий лиман коштуватиме майже 9 мільйонів

Коригування проєкту мосту через Сухий лиман коштуватиме майже 9 мільйонів

Служба автомобільних доріг в Одеській області оголосила тендер для обрання компанії, яка зробить коригування проєктної документації на будівництво мостового переходу через Сухий лиман з підходами в с. Малодолинське на автомобільній дорозі «Одеса-Чорноморськ».

Дані про закупівлю з'явилися в системі Prozorro.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 8 мільйонів 976 тисяч гривень має відбутися 19 жовтня.  

Йдеться про будівництво мостового переходу через Сухий лиман, яке зупинили в липні через те, що виникли деформації мостової конструкції, габіонів (сітчастих конструкцій, заповнених каменем) та земляного полотна. 

Раніше Служба автомобільних доріг в Одеській області планувала завершити капітальний ремонт мосту через Хаджибейський лиман у травні цього року, а будівництво мосту через Сухий лиман - до кінця року. 

Будівництво мостового переходу через Сухий лиман було розпочато ще у 2016 році. У зв'язку з недостатнім фінансуванням роботи спорудження об'єкта так і не завершили. У липні 2020 року Служба автомобільних доріг в Одеській області взяла на баланс цей об'єкт, і вже у вересні роботи були відновлені.

Нагадаємо також, що Чорноморська міська рада у вересні 2017 року одержала з державного бюджету 57 млн ​​грн на міст через Сухий лиман

Про будівництво цього моста заговорили ще в 2008 році, оскільки через лиман можна було проїхати тільки по аварійній понтонній переправі. Водночас цим шляхом не могли користуватися вантажівки важче 20 тонн. Однак будівництво моста постійно відкладалося через відсутність фінансування

Поділитися