04 червня 2021 р. 10:16

Колишнього слідчого СБУ підозрюють у вимаганні 80 тисяч доларів США

Колишнього слідчого СБУ підозрюють у вимаганні 80 тисяч доларів США

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру колишньому старшому слідчому Управління Служби безпеки України в Одеській області у вимаганні та одержанні 80 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Так, слідством встановлено, що старший слідчий в органах внутрішніх справ слідчого відділу Управління СБУ, в ході розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина іноземної держави вимагав та одержав від останнього 80 тис. доларів США неправомірної вигоди за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

Колишньому посадовцю інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Прокурор САП наполягає на застосуванні до вказаної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, поліцейські скерували до Приморського районного суду Одеси справу семи злочинців-шахраїв, яких обвинувачують у заволодінні 17 об’єктами нерухомості в Одесі на суму майже 14 мільйонів гривень.

Правоохоронці повідомили про підозру колишнім першому заступнику і заступнику начальника Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, а також Генеральному директору товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

Співробітники Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому агроному одного з підрозділів Одеської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України у привласненні ввіреного йому майна академії в особливо великих розмірах.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного із голів ОК «Набережний Квартал – Жаботинського», якого підозрюють у заволодінні майже 125 млн гривень коштів вкладників (ч. 5 ст. 191 КК України).

Південно-західний апеляційний господарський суд визнав недійсними договір та додаткову угоду щодо будівництва житлових багатоповерхових будинків на ділянці площею 3,7 га поблизу аеродрому "Шкільний", яка належить військовому містечку № 10 в м. Одесі.

Вищий антикорупційний суд не відсторонив від посади уповноваженої особи із закупівель державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Олега Трайдакала, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні понад 47 мільйонів гривень збитків держпідприємству. 

Поділитися