05 травня 2021 р. 17:58

Керівник філії "Військторгсервісу" затриманий за мільйонний хабар

Керівник філії "Військторгсервісу" затриманий за мільйонний хабар

Виконувача обов’язків начальника філії «Південна» концерну «Військторгсервіс» затримали за хабар у 40 тисяч доларів США (понад 1 мільйон гривень), повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону. 

За даними слідства, вказаний посадовець вимагав та одержав неправомірну вигоду за підготовку та підписання документів для передачі одного з об’єктів нерухомого майна, розташованого в м. Одесі, представнику групи приватних підприємців. Надалі зловмисники планували перереєструвати право власності на зазначене майно у декілька етапів.

Саме в 40 тисяч доларів керівник філії «Південна» оцінив таку «послугу», як підготовка та підписання договору з підприємцем. Службовець самотужки вчинив зазначені дії, після чого і отримав визначену суму хабаря.

Наразі Київський районний суд м. Одеси обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 20 млн гривень.  

Викриття злочину здійснювали прокурори спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції України в Одеській області та оперативними співробітниками Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно колишнього працівника Роздільнянського районного сектору Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного інспектора одного з відділів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, підозрюваного у скоєнні корупційного злочину та у службовому підробленні. 

Співробітники поліції затримали в Одесі заступника начальника управління територіального підрозділу Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів під час отримання хабаря.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 травня строк обов'язків колишнього начальника Головного управління Національної поліції України в Одеській області Дмитра Головіна та бізнесмена Олександра Чудакова, яких Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні цигарками. 

Південно-західний апеляційний гссподарський суд визнав недійсними договір та додаткову угоду щодо будівництва житлових багатоповерхових будинків на ділянці площею 3,7 га поблизу аеродрому "Шкільний", яка належить військовому містечку № 10 в м. Одесі.

 
Поділитися