18 жовтня 2021 р. 21:15

Екслісничого на Одещині підозрюють у незаконній вирубці дерев

Екслісничого на Одещині підозрюють у незаконній вирубці дерев

Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру колишньому лісничому одного з лісництв Одещини за фактом зловживання службовим становищем та незаконної порубки лісу, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

З’ясовано, що лісничий, попри те, що збереження та захист лісів є його прямим обов'язком, за допомогою найманих працівників протягом серпня-вересня 2019 року здійснив незаконну порубку лісу з метою подальшого його продажу місцевим мешканцям та отримання неправомірних коштів.

Так, лише за 2 місяці чоловік вирубав 339 сироростучих дерев породи «Дуб червоний», «Дуб звичайний», «Клен гостролистий», «Ясен» та «Черешня».

Внаслідок таких протиправних дій охоронюваним державним інтересам спричинено понад 1,2 млн грн шкоди.

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з лісничих ДП «Одеське лісове господарство», підозрюваного у службовій недбалості.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканців Одещини за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Прокуратура повідомила про підозру ще одному лісничому у недбалості по справі розкрадання роздільнянського черепашника.

Обвинувальний акт стосовно підприємця, який організував незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення на землях лісового господарства у Роздільнянському районі, вже скерований до суду.

Поділитися