03 серпня 2021 р. 20:59

Екологічного інспектора з Одещини оштрафували на 17 тисяч за хабар

Екологічного інспектора з Одещини оштрафували на 17 тисяч за хабар

Біляївський районний суд Одеської області засудив до штрафу в розмірі 17 тисяч гривень колишнього державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища регіональної екоінспекції Сергія Карловця, якого звинувачували у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Посадовця визнано винним в скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 ст. 368 КК України, повідомляє "Думська".

Крім того, ексінспектора на два роки позбавили права обіймати посади в органах влади.

За даними звинувачення, Карловець вимагав гроші у підприємця, який займався промисловим виловом риби в Хаджибейському лимані і її продажем. Однак рибалка не мав відповідних документів на здійснення такої діяльності. Вищезгаданий посадовець вимагав платити йому 10 тис. грн щомісяця (200-250 грн за одну торгову точку і 2000 грн за один човен). Затримали його 9 вересня 2016 року в селі Маяки в момент отримання частини «данини».

Проте у суді свою вину Карловець не визнав. За його словами, зі згаданим підприємцем він зустрічався для отримання оперативної інформації.

Суд, однак, встав на сторону прокуратури і виніс обвинувальний вирок.

Після затримання Сергій Карловець продовжив роботу в Державній екологічній інспекції. У 2019 чиновник виграв конкурс на посаду заступника начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів - державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області. Зараз він очолює цей відділ.

Нагадаємо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала винним колишнього голову Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області Дмитра Франчука у видачі собі надбавки. 

Овідіопольський районний суд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі колишнього слідчого прокуратури Ширяївського району Одеської області. 

Київський районний суд Одеси визнав голову дільничної комісії винним підкупі виборців та засудив на п'ять років позбавлення волі, заборонивши займати посади та займатися діяльністю, пов`язаною з роботою виборчих комісій, комісій референдуму, утворених у порядку, передбаченому виборчим законодавством України на такі ж п'ять років.     

Вищий антикорупційний суд 17 червня змінив запобіжний захід екснардепу Олександру Пресману із застави в 927 тисяч гривень на особисте зобов’язання.

Приморський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для депутата Подільської міської ради, який підозрюється у спробі підкупити членів виборчої комісії.

Поділитися