07 грудня 2021 р. 17:12

Депутатські компанії розіграли додаткові 4 мільйони за ремонт ділянки траси Київ-Одеса

Депутатські компанії розіграли додаткові 4 мільйони за ремонт ділянки траси Київ-Одеса

Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання компанії, якій заплатять за додаткові роботи при капітальному ремонті автомобільної дороги державного значення М-05 Київ-Одеса на ділянці 402+500 километр – 405+000 километр.

Аукціон відбувся 7 грудня, і в ньому брали участь лише дві компанії: товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой" та товариство з обмеженою відповідальністю "Евродор".

Переможцем обрали ТОВ "Ростдорстрой", що погодилося працювати за 4 млн 275,4 тис. грн. Компанія має завершити роботи до 31 грудня 2022 року. 

Зазначимо, що додаткові роботи "Ростдорстрой" робить на цій ділянці не вперше. Так, минулого року компанія отримала за аналогічним тендером 13 мільйонів 460,3 тисяч гривень, причому на відміну від теперішнього тендеру, проведеного як відкриті торги, - за переговорною процедурою. Ще 4 млн 535,6 тис. грн компанія отримала за угодою, укладеною  у листопаді 2017 року, і також за переговорною процедурою. 

"Ростдорстрой" – це флагманська компанія групи "Рост", яка, за даними YouControl, заснована компанією на Віргінських островах "Сайдлейк інтернешнл лімітед". Наразі власниками є депутат Одеської міськради Юрій Шумахер - представник партії "Довіряй ділам" мера Одеси Геннадія Труханова та бізнесмен Євген Коновалов. Статутний капітал - 5 млн 131 тис. гривень, існує з 2005 року.  

Депутату Ізмаїльської міської ради Геворгу Авєтісяну (пройшов від "Слуги народу") згідно з реєстром юридичних осіб належить ТОВ "Евродор".

Нагадаємо, за перші 9 місяців 2021 року Управління дорожнього господарства (УДГ) Одеської міської ради встигло провести майже 325 мільйонів гривень платежів. УДГ - традиційно один з найбільших розпорядників міської ради. Але структура розподілу цих фінансів дуже цікава, адже більше половини всіх видатків Управління пішли на чотири комерційні фірми.

У жовтні ці ж  компанії розіграли державне підприємство "Служба місцевих автомобільних доріг" провело тендер для обрання компанії, яка ремонтуватиме автомобільну дорогу загального користування місцевого значення Стара Некрасівка – Дунайське.

Поділитися