06 грудня 2021 р. 13:39

ДБР підозрює ренійських прикордонників у проведенні фіктивного ремонту

ДБР підозрює ренійських прикордонників у проведенні фіктивного ремонту

Київський районний суд Одеси зобов'язав надати слідчим Державного бюро розслідувань доступ до документів щодо виконання додаткових робіт по реконструкції об`єктів нерухомого майна Державної прикордонної служби України в Рені. 

Як йдеться в ухвалі суду, ДБР підозрює, що прикордонники заплатили товариству з обмеженою відповідальністю 2,1 мільйони гривень за роботи, які не були виконані, та привласнили ці кошти.

Йдеться про аукціон для обрання підрядника, якому заплатять за реконструкцію будівель під ВПС "Рені" та службове житло, що відбувся 27 червня 2017 року. Тоді переможцем стало Мале підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Нептун". За укладеною угодою компанія мала отримати 19 мільйонів 798,1 тисяч гривень. 

2 жовтня 2020 року компанії за переговорною процедурою вирішили заплатити ще 2 мільйони 134 тисячі гривень. Саме через них і вирішили розпочати кримінальну справу у ДБР. 

Компанія зареєстрована в Києві, а кінцевий бенефіціарний власник - громадянин Узбекистану Давлат Нарбобоєв.

Зазначимо, що Державне бюро розслідувань повідомило про відкриття кримінального провадження щодо дій київського журналіста, редактора видання "Цензор.нет" Юрія Бутусова.

Слідчі Державного бюро розслідувань розслідують факт незаконного відчуження 1,5 тисячі гектарів цінних земель Національної академії аграрних наук України посадовими особами Головного управління Держгеокадастру в Одеській області.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про заблокування розкрадання державного майна держустанови "Південна виправна колонія № 51" вартістю понад 223 мільйони гривень. Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях вкотре скасувало аукціон з приватизації Південної виправної колонії № 51.

Поділитися