09 липня 2021 р. 12:11

ДБР підозрює голову міськрайонного суду Одещини та адвоката у шахрайстві

ДБР підозрює голову міськрайонного суду Одещини та адвоката у шахрайстві

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у шахрайстві  голові одного із міськрайонних судів Одеської області та адвокату.

Як зазначають у пресслужбі ДБР, голова суду за посередництва адвоката пообіцяв мешканцю Одещини забезпечити прийняття іншим суддею позитивного рішення.

Раніше цивільна дружина громадянина вже виграла у цьому суді справу щодо стягнення заборгованості з підприємства-боржника. Однак, у визначені терміни гроші не були перераховані, тому вона звернулась до суду щодо поновлення строків пред’явлення виконавчого документа.

Спочатку суддя та адвокат планували отримати від громадянина 700 тисяч гривень, а потім зменшили суму до 6 тисяч доларів США.

ДБР задокументувало передачу 3,5 тис. доларів США. Адвоката затримано працівниками ДБР під час отримання решти – 2,5 тис. доларів США.

Судді та адвокату повідомлено про підозру у шахрайстві за попередньою змовою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

Їм може загрожувати позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно начальника одного із відділів Держпродспоживслужби в Одеській області, який під час карантинних обмежень за гроші «дозволяв» працювати ресторанам.

Поліцейські затримали під час одержання неправомірної вигоди особу керівного складу однієї з комунальних установ Одеської міської ради. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань затримали під час одержання неправомірної вигоди слідчого та оперуповноваженого одного із райвідділів поліції на Одещині.

Поділитися