18 листопада 2021 р. 21:20

Будівництво пішохідного мосту у Визирці подорожчало майже вп'ятеро

Будівництво пішохідного мосту у Визирці подорожчало майже вп'ятеро

Визирська сільська рада Одеського району Одеської області оголосила тендер для обрання компанії, яка збудує пішохідний міст в селі.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 27 мільйонів 510,7 тисячі гривень має відбутися 6 грудня 2021 року, а завершити будівництво планують 31 грудня 2023 року.

У 2017 році сільська рада вже оголошувала аналогічний тендер і після двох невдалих спроб все ж визначила переможця. Ним стало приватне підприємство "Монарх". У вересні це ПП стало єдиним учасником тендеру тож закупівлю скасували. У жовтні того ж року участь брали дві компанії - той самий "Монарх" та ПП "Югенергогаз" з Дніпра. Проте пропозиції обох компаній відхилили,  тож тендер знов провалився. 

Втретє сільська рада проводила цю закупівлю у листопаді 2017 року. Учасником став традиційно ПП "Монарх", а конкуренцію йому склало товариство з обмеженою відповідальністю "СККС", засноване в березні того ж року одеситом Анатолієм Дмитрієвим. 

Зазначимо, що всі три аукціони проходили із очікуваною вартістю закупівлі в 5 мільйонів 890,7 тисячі гривень. Тобто у 4,6 разів менше нинішнього.

Переможцем стало ПП "Монарх", яке належить Аббасову Азізу Ельдар Огли

Роботи мали завершитися до 31 грудня 2018 року,  проте в компанії одразу почалися проблеми. У зв’язку з настанням несприятливих погодних умов, що перешкоджали початку виконання робіт, були внесені зміни до календарного графіку.

Врешті решт компанія за угодою про працювала до 2019 року, їй сплатили 1 мільйон 435,6 тисячі гривень, а проєкт вирішили коригувати.

Поділитися