22 вересня 2021 р. 08:51

Будівництво обласної ПЛР-лабораторії в Одесі вдруге скасували

Будівництво обласної ПЛР-лабораторії в Одесі вдруге скасували

Комунальне некомерційне підприємство "Одеський обласний шкірно-венерологічний диспансер" Одеської обласної ради вдруге скасувало тендер для обрання підрядника для будівництва лабораторії полімеразної ланцюгової реакції.

Аукціон. як свідчать дані порталу Prozorro, відбувся 23 червня. В ньому взяли участь три компанії: товариство з обмеженою відповідальністю  "Давмир Строй", товариство з обмеженою відповідальністю "Грінбуд" та ТОВ "Жил Сіті Буд". 

Спочатку переможцем визнавали ТОВ "Давмир Строй", яке погоджувалося працювати за 18 мільйонів 784 тисячі гривень, проте згодом цю пропозицію відхилили. На укладання угоди очікувало ТОВ "Грінбуд" - його пропозиція становила 18 мільйонів 899 тисяч гривень. 

Однак департамент охорони здоров’я Одеської обласної адміністрації скоротив видатки бюджету на КНП «Одеський обласний шкірно-венерологічний диспансер», внаслідок чого підприємство не може провести закупівлю.

Зазначимо, що торги, які мали відбутися 11 червня за цією закупівлею, скасували через неможливість виправити помилки з технічних причин при оголошенні процедури закупівлі. 

Минулого року в обладміністрації пояснили необхідність будівництва нової лабораторії тому, що райони Одеської області в повній мірі не забезпечені можливістю робити тести для виявлення вірусів, зокрема й короновірусу.

Раніше  в одеській мерії вирішили, що будівництво лабораторії, яка буде робити тести полімеразної ланцюгової реакції, передбачуване департаментом охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації, на території міської клінічної лікарні №11 є недоцільним.

Департамент охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації звернувся до департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради з проханням виділити земельну ділянку на вулиці Воробйова на території міської клінічної лікарні №11 для будівництва вищезгаданої лабораторії. І це викликало обурення у міського голови Геннадія Труханова.

Між тим, на початку вересня управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для вибору підрядника, який відремонтує приміщення інфекційної лікарні під лабораторію для проведення ПЛР-тестів. Аукціон відбувся 17 вересня. Переможцем визнали ООО «Олимп Буд Девелопмент», що зголосилось працювати за 7 мільйонів 249 тисяч гривень.

Поділитися