07 серпня 2021 р. 19:27

Будівлю на узвозі Маринеска планують відреставрувати за 24 мільйони

Будівлю на узвозі Маринеска планують відреставрувати за 24 мільйони

Департамент міського господарства Одеської міської ради оголосив тендер для пошуку підрядника, який відремонтує будинок за адресою: м. Одеса, узвіз Маринеска, 14.

Відповідна інформація опублікована на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

Відзначимо, що за очікувану вартість у 24 млн 48 тис. 760 гривень планується реконструкція фасаду: відновлення декору і фарбування. Також будуть оновлені залізобетонні фундаменти, замінені балки перекриттів. Повної заміни підлягає дах площею 1,8 тис. кв метрів, система водостоків, перемурування димарiв в один канал пiд дахом та інші роботи.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій 23 серпня 2021 року. Виконати роботи компанія-переможець має до кінця 2022 року. 

Узвіз було прокладено у 1834 році і укріплено стінами з контрфорсами. Він одержав назву Наришкінський узвіз. Неодноразово змінював свої назви: Наришкінський, Короленка, Софіївський і тільки у 1987 — узвіз Маринеска.

Раніше Управління дорожнього господарства Одеської міської ради провело тендер для вибору компанії, яка повинна була зробити капітальний ремонт спуску Маринеско.

Переможцем визнали ТОВ «Ростдорстрой», яка погодилася працювати за 69 мільйонів 264,8 тисячі гривень.

Капітальний ремонт узвозу Маринеска стартував в рамках реалізації проекту трамвайного сполучення «Північ-Південь».

Нагадаємо також, що Одеська міська рада повідомила про початок підготовчих робіт до реставрації фасаду «Будинку Жульєна» за адресою: вул. Дерибасівська, 19 за чотири мільйони гривень.

Фото: Вікіпедія

Поділитися