11 листопада 2021 р. 14:41

Будівлю лікарні-пам'ятки в Одесі відремонтують за 10 мільйонів

Будівлю лікарні-пам'ятки в Одесі відремонтують за 10 мільйонів

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для обрання компанії, якій заплатять за ремонтно-реставраційні роботи будівлі КНП "Міська лікарня № 5".

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro. 

Цього разу йдеться про будівлю за адресою: вулиця Троїцька, 37, яка є пам'яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі 10 мільйонів 690,6 тисячі гривень має відбутися 29 листопада 2021 року, а ремонт планується завершити до 31 грудня 2022 року.

Раніше нове відділення для прийому пацієнтів з COVID-19 відкрили 30 серпня в Одеській лікарні № 5. У триповерховій будівлі, яка після переведення реанімації новонароджених у дитячу міську лікарню № 2 на Дачі Ковалевського тимчасово не використовувалася, розміщені 90 ліжок для пацієнтів з підозрою і підтвердженим діагнозом COVID-19, у тому числі 10 реанімаційних ліжок.

Міська лікарня №5 стала другим після інфекційної лікарні стаціонаром Одеси, який почав приймати хворих на COVID-19. Тут отримали медичну допомогу понад 7 тисяч пацієнтів. У разі зростання захворюваності нове відділення готове до прийому пацієнтів з COVID-19 при завантаженості ліжок стаціонарів першої черги. 

У квітні цього року управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство "Таурус"»  про капітальний ремонт будівлі лікарняного корпусу (літ. Б) КНП «Міська лікарня №5».

В березні 2019 року головний лікар лікарні № 5 в Одесі Алла Прохорова прокоментувала повідомленняпро те, що в місті закриють лікарню № 3, що спеціалізувалася на серцево-судинних захворюваннях.

Поділитися