05 липня 2021 р. 18:16

Аукціон з продажу одеської колонії скасували

Аукціон з продажу одеської колонії скасували

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях скасувало тендер з продажу державної установи «Південна виправна колонія (№ 51).

Про це йдеться в системі продажів Prozorro.Salе. 

Зокрема, мається на увазі продаж за зниженою ціною у 111 мільйонів 625,2 тисячі гривень, яку заявили після провалу попереднього аукціону.   

Попередній аукціон не відбувся через відсутність охочих брати в ньому участь. Тоді стартова ціна становила 223 мільйони 250,4 тисячі гривень. . Об’єктом приватизації є не вся колонія, а її частина – 72 об’єкти та внутрішня мережа зв’язку. Будівлі та споруди знаходяться в напівзруйнованому стані та вже не можуть бути використані за призначенням. 

У травні Фонд державного майна України в Одеській області оголосив торги з приватизації Південної виправної колонії № 51.

У травні 2019 року незадоволені умовами утримання ув'язнені підняли бунт. Під час подій постраждали співробітники пенітенціарної установи. Також заколотники підпалили службовий автомобіль і адміністративну будівлю чергової частини колонії.

Після бунту Міністерство юстиції України вирішило розформувати «Південну виправну колонію загального режиму №51». П'ятьох ув'язнених, яких адміністрація установи вважає ініціаторами бунту, вивезли з колонії одними з перших. Останніх в'язнів вивезли з колонії в липні, після чого її законсервували.

Поділитися