23 липня 2021 р. 11:35

Антикорупційний суд засудив експосадовця за видачу собі надбавки

Антикорупційний суд засудив експосадовця за видачу собі надбавки

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала винним колишнього голову Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області Дмитра Франчука у видачі собі надбавки.

Про рішення колегії суддів АП ВАКС повідомляє «Слово і діло».

Київський районний суд Одеси в березні 2019 року засудив до трьох років в'язниці ексголову Захарівської районної державної адміністрації за заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Він виписав собі надбавки на загальну суму понад 65 тисяч гривень. Франчук підготував та самостійно підписав листа на ім'я колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі для отримання погодження на встановлення йому надбавки за інтенсивність праці і виконання особливо важливої роботи.

У подальшому, щоб приховати свої злочині наміри, Франчук нібито усно звернувся до заступника голови Одеської ОДА з проханням поставити «проміжну» резолюцію в зазначеному листі. У САП вказали, що хоч лист і був підписаний заступником Одеської ОДА, його не відмітили як вхідний документ та не направили на розгляд голові.

Таким чином, за версією слідства, обвинувачений усвідомлював, що надбавки не погоджені у встановленому законом порядку,  проте все одно підписав розпорядження про призначення собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу.

Однак з колишнього посадовця Вищий антикорупційний суд зняв усі звинувачення. 

У жовтні Колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду Верховного суду уперше переглянула по суті кримінальне провадження після Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та скасувала судове рішення ВАКС, призначивши новий апеляційний розгляд.

Відзначимо, що Міхеїл Саакашвілі заявив, що засудження ексголови Захарівській районної державної адміністрації в Одеській області - політичне переслідування.

Поділитися