19 лютого 2021 р. 16:56

Апеляційна палата антикорупційного суду залишила незмінним вирок для одеського судді-хабарника

Апеляційна палата антикорупційного суду залишила незмінним вирок для одеського судді-хабарника

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін обвинувальний вирок колишньому судді Господарського суду Одеської області Павлу Меденцеву, якого засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна за одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба Апеляційної палати.

«За результатами судового розгляду колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційних скарг захисників та залишила вирок без змін. Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржено в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців», – інформують у суді.

Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок судді Господарського суду Одеської області, обвинуваченого у вимаганні та одержанні 570 тисяч гривень неправомірної вигоди в жовтні 2020 року.

Вироком суду обвинуваченого засуджено до 9 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. 

У вересні того ж року Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) завершив досліджувати письмові докази захисників судді Господарського суду Одеської області, якого звинувачують у вимаганні та одержанні 570 тисяч гривень неправомірної вигоди.

У 2014 році вказаного суддю було викрито на вимаганні та одержанні 570 тисяч гривень від директора приватного підприємства за задоволення позовних вимог у господарській справі, яка перебувала у нього на розгляді.

Гроші він отримав у три етапи, двічі – безпосередньо у службовому кабінеті.

Наразі суддя переховується. 

Нагадаємо також, що Вища рада правосуддя вирішила залишити без змін рішення Першої Дисциплінарної палати про притягнення судді П’ятого апеляційного адміністративного суду Дмитра Запорожана до дисциплінарної відповідальності.

В січні цього року Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя покарала суддю Овідіопольського районного суду Одеської області Володимира Кочка за напад на патрульних поліцейських, які зупинили його разом із його дружиною в нетверезому стані в липні 2018 року.

В грудні минулого року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила застосувати до судді Приморського суду Одеси Анатолія Деруса дисциплінарне стягнення у вигляді суворої догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців.

Поділитися