27 жовтня 2021 р. 22:02

Антимонопольники вгледіли змову у закупівлях комунальників чотирьох областей

Антимонопольники вгледіли змову у закупівлях комунальників чотирьох областей

Комунальні підприємства та органи місцевого самоврядування Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської областей потягом 2017-2020 років проводились публічні закупівлі на предмет «Вироби для парків розваг», «Інвентар для фітнесу», та в цих закупівлях є ознаки змови.

Про це повідомили у пресслужбі Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. 

Як стверджують в АМКУ, доказами, зібраними у справі, доводиться висновок адміністративної колегії Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про те, що дії відповідачів є узгодженою поведінкою, що стосується спотворення результатів 24 торгів.

Рішенням адміністративної колегії відділення від 7 жовтня 2021 року визнано, що учасники публічних закупівель, а саме товариство з обмеженою відповідальністю (м. Одеса/з 2021 року - м. Дніпро) та дві фізичні особи-підприємці (Одеська область), вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50 (Порушення законодавства про захист економічної конкуренції), пунктом 4 частини 2 статті 6 (Антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання) закону України «Про захист економічної конкуренції».

На товариство з обмеженою відповідальністю накладено штраф у розмірі майже 1,4 млн грн, який підлягає сплаті до Державного бюджету України. 

Зауважуємо, що фізичні особи-підприємці позбавляються можливості протягом трьох років приймати участь у подальших публічних закупівлях.

Нагадаємо, Фонтанська сільська рада визначила виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів  з порушенням норм чинного законодавства.

Господарський суд Одеської області відмовив товариству з обмеженою відповідальністю "Стройсервіс-Юг", яке  вимагало скасування штрафів, накладених на неї та ще дві компанії за спотворення результатів торгів, загальною сумою в 476 тисяч гривень.

Касаційний господарський суд Верховного Суду України прийняв до розгляду позов Антимонопольного комітету України до виконавчого комітету Одеської міської ради.

Поділитися