06 червня 2020 р. 09:12

За рік дружина екснардепа Матвійчука заробила вдвічі більше за нього, - декларація

За рік дружина екснардепа Матвійчука заробила вдвічі більше за нього, - декларація

Колишній народний депутат України Едуард Матвійчук подав декларацію після звільнення, в якій вказав, які доходи отримав у 2019 році та яке майно у нього та родини є.

Відповідний документ опублікований на офіційному сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

Едуард Матвійчук був обраний до Верховної Ради на позачергових парламентських виборах по округу №133 у 2014 році. Участь у позачергових парламентських виборах, які відбулися торік, він не став брати, а перемогу на цьому окрузі отримав кандидат від "Слуги народу" Артем Дмитрук.

Згідно з е-декларацією, членами родини Едуарда Матвійчука є його дружина Євгенія Матвійчук та син.

Едуард Матвійчук спільно з дружиною та сином володіє квартирою (96 кв. м) в Ужгороді, а також користувався квартирою (109 кв. м) в Одесі, яка належить Віктору Марченку. Екснардеп вказав, що у цій квартирі було зареєстровано його місце прорживання. Решта нерухомості належить Євгенії Матвійчук: два нежилих приміщення в Ужгороді (946,4 та 886,5 кв. м) та земельна ділянка (700 кв. м) у селі Оноківці Ужгородського району на Закарпатті.

У колишнього народного обранця є автомобіль Mersedes-Benz S 500, 2007 року випуску, а у його дружини дві автівки: Chevrolet Niva, 2011 року випуску, та Lexus RX 350, 2010 року випуску.

Будь-яких цінних речей Матвійчук не задекларував.

Торік у Верховній Раді на посаді нардепа він заробив 281 тис. 768 грн, ще 304 тис. 262 грн отримав у якості відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням депутатських повноважень. Його дружина від надання майна в оренду заробила 1,18 млн грн. 

У готівці Едуард Матвійчук зберігає 436 тис. доларів, а його дружина - 40 тис. грн та 10,5 тис. євро. На банківських рахунках колишній нардеп гроші не тримає, а у Євгенії Матвійчук є 4 тис. 349 грн та один євро.

Раніше "ІзбірКом" розповідав, які статки мають колишні народні депутати Геннадій ЧекітаЄвген ДейдейВасиль ГуляєвОлександр УрбанськийДмитро Голубов, Сергій Ківалов, а також чинні нардепи  Олексій Леонов Олег КолєвОлександр ТкаченкоСтепан ЧернявськийСергій КолебошинАндрій Костін («Слуга народу»),  Микола СкорикТетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя»), Антон Кіссе,  Анатолій Урбанський («За майбутнє»), Олександр ГоренюкІгор Васильковський ("Слуга народу"), Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"). 

Поділитися