04 червня 2020 р. 08:28

За час роботи у парламенті екснардеп Гуляєв змінив автівку на дешевшу: які статки задекларував колишній парламентар

За час роботи у парламенті екснардеп Гуляєв змінив автівку на дешевшу: які статки задекларував колишній парламентар

Колишній народний депутат України Василь Гуляєв подав декларацію про доходи за 2019 рік.

Відповідний електронний документ опублікований на офіційному сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

Василь Гуляєв був обраний до Верховної Ради на позачергових парламентських виборах у 2014 році по округу №140. Він балотувався і на позачергових парламентських виборах у 2019-му по тому самому округу, проте програв Сергію Колебошину, який на той момент був заступником голови Одеської ОДА та балотувався від партії "Слуга народу".

У декларації за 2019 рік Василь Гуляєв вказав членів родини: дружину Олену Гуляєву та три дочки.

У 2018 році, будучи нардепом, він придбав автомобіль Volkswagen Multivan, 2013 року випуску, на який витратив 600 тис. грн. Того ж року він продав Toyota Land Cruiser 200, 2011 року випуску, отримавши за нього 1 млн грн. Крім того, родина має у власності "ГАЗ-21", 1961 року випуску, який записаний на Василя Гуляєва.

З нерухомості Василь Гуляєв задекларував квартиру (51,3 кв. м), яка належить йому та розташована у Чорноморську на Одещині. Також у його  власності є дві земельні ділянки, загальною площею 1,6 тис. кв. м у селі Молодіжне, Овідіопольського району. Олена Гуляєва володіє квартирою (69 кв. м) у Чорноморську, та трьома земельними ділянками, загальною площею 6,4 тис. кв. м у тому ж Молодіжному.

З цінних речей екснардеп задекларував два годинника, один з яких належить йому, а інший - дружині.

Торік на посаді народного депутата Василь Гуляєв заробив 406 тис. 38 грн, ще 304 тис. 262 грн він отримав у якості відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, а компенсація вартості винайму готельного номера склала 156 тис. грн. Проте це не всі доходи, пов'язані із роботою у парламенті - 59 тис. 274 грн Гуляєв отримав у якості компенсації проїзду територією України.

Дохід у вигляді процентів з банківських вкладів у Гуляєва склав лише 8 гривень. Зазначимо, що у декларації він вказав, що на його рахунках у банках лежать активи у дорогоцінних банківських металах на суму 230 тис. грн. 

Олена Гуляєва торік не працювала, її дохід склали 21,5 тис. грн щомісячної допомоги при народженні дитини. 

Сам екснардеп має у готівці 68 тис. доларів, 720 тис. грн та 49 тис. євро, а його дружина назаощаджувада 23 тис. доларів, 281 тис. грн та 19 тис. євро.

Раніше "ІзбірКом" розповідав, які статки мають колишні народні депутати Геннадій Чекіта, Євген Дейдей, а також чинні нардепи  Олексій Леонов Олег КолєвОлександр ТкаченкоСтепан ЧернявськийСергій Колебошин, Андрій Костін («Слуга народу»),  Микола СкорикТетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя»), Антон Кіссе,  Анатолій Урбанський («За майбутнє»), Олександр ГоренюкІгор Васильковський ("Слуга народу"), Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"). 

Фото: Василь Гуляєв/Facebook

Поділитися