03 червня 2020 р. 19:16

З декларації екснардепа Барвіненка зникла дружина: які зміни відбулися у парламентаря за час роботи у Раді

З декларації екснардепа Барвіненка зникла дружина: які зміни відбулися у парламентаря за час роботи у Раді

Колишній народний депутат Віталій Барвіненко подав декларацію про доходи за 2019 рік.

Відповідний документ опублікований на офіційному сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

У своїй декларації екснардеп, якому саме сьогодні, 3 червня, виповнилося 38 років, вказав, що є пенсіонером по другій групі інвалідності. Вперше за всі роки, що Барвіненко подавав е-декларації, у його доходах з'явилася графа "Пенсія". Торік він отримав 18 тис. 320 грн у якості пенсійної виплати.

Народним депутатом Віталій Барвіненко був обраний на позачергових виборах у 2014-му по виборчому округу № 141. Входив до парламентської групи "Відродження", а потім до групи "Економічний розвиток". Минулого року він теж балотувався по цьому ж округу, проте програв вибори кандидату від партії "Слуга народу" Олександру Ткаченку. Проте Барвіненко без діла не залишився: міський голова Одеси Геннадій Труханов призначив його своїм радником. Потім з'ясувалося, що радитиме колишній нардеп меру безкоштовно, бо його призначили на громадських засадах.

Членів родини у декларації за 2019 рік Віталій Барвіненко не вказав, хоча у попередньому документі, який він подавав перед звільненням з посади нардепа, була вказана дружина Віра Барвіненко.

За часи каденції нардепа Барвіненка у його майні сталися певні зміни. У 2016 році він купив новенький автомобіль Toyota Land Cruiser, а за кілька місяців до того, як стати парламентарем, придбав Land Rover Discovery 4, 2012 року випуску. За Toyota Land Cruiser Барвіненко заплатив 2 млн 305 тис. 800 грн, а за Land Rover Discovery 4 - 650 тис. 

Також експарламентар у вересні 2016 році став власником квартири у столиці площею 27,9 кв. м, яку купив за 900 тис. грн. Наявність власної квартири у Києві не завадила нардепу отримувати компенсацію за оренду житла від держави: у е-документі за 2018 рік він вказав, що отримав 237 тис. 250 грн за винайм готельного номера, а торік за оренду з бюджету йому заплатили 156 тис. грн.

Крім квартири у столиці, нардеп має ще три: одну в Одесі (54,4 кв. м), одну в Затоці Одеської області (38,7 кв. м) та квартиру у Греції (53 кв. м). Також Барвіненко є власником двох земельних ділянок, площею по 1,4 тис. кв. м кожна, розташованих у Мархалівці Васильківського району на Київщині.

З цінного майна колишній нардеп задекларував шість швейцарських годинників.

Торік на посаді нардепа Барвіненко заробив 280 тис. 24 грн, за виконання депутатських повноважень отримав 304 тис. 262 грн, а компенсація вартості проїзда склала 59 тис. 274 грн. Також експарламентар задекларував дохід від продажу нерухомого майна у розмірі 650 тис. грн. Йдеться про нежитлове приміщення в Одесі, площею 45 кв. м, яке було вказане у декларації за 2018 рік, проте його немає у документі за 2019-й.

На банківських рахунках Барвіненко тримає 5 тис. 242 долари, а у готівці - 12,7 тис. євро, 30 тис. доларів та 370 тис. грн.

Раніше "ІзбірКом" розповідав, які статки мають колишні народні депутати Геннадій ЧекітаЄвген Дейдей, Василь Гуляєв а також чинні нардепи  Олексій Леонов Олег КолєвОлександр ТкаченкоСтепан ЧернявськийСергій КолебошинАндрій Костін («Слуга народу»),  Микола СкорикТетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя»), Антон Кіссе,  Анатолій Урбанський («За майбутнє»), Олександр ГоренюкІгор Васильковський ("Слуга народу"), Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"). 

Фото: Facebook/Віталій Барвіненко

Поділитися