24 червня 2020 р. 20:59

У ТОП-5 депутатів Одеської міськради, які мають найбільші доходи, увійшли четверо членів партії Труханова

У ТОП-5 депутатів Одеської міськради, які мають найбільші доходи, увійшли четверо членів партії Труханова

ІзбірКом проаналізував електронні документи про майно та доходи представників депутатського корпусу Одеської міської ради.

Найбільше грошей торік отримав Юрій Шумахер - 32 млн 180 тис. 694 гривень. Значну частину його доходу склали дивіденди від ТОВ "СОФОР" - 29,7 млн грн.

Друге місце посіла родина Едуарда Стася.  Сам депутат торік отримав трохи більше 5,8 млн грн, а доходи членів його родини склали понад 12 мільйонів, з яких його дружина Катерина Курлянд отримала у якості дивідендів від ТОВ "ЄАТК - УКРАЇНА" (понад 11,4 млн грн).

На третій сходинці за статками - депутат Валентин Гапуніч. Його родина торік не отримувала доходи, а сам він торік з різних джерел розбагатів на 16 млн 642 тис. 833 гривні. Більша частина доходу надійшла від продажу трьох земельних ділянок (по 18,2 тис. кв. м кожна) в Усатовому Біляївського району. За них від ТОВ "Техноторг" він отримав 15 млн 171 тис. 662 грн.

Левову долю доходу Юрія Крука, який посів разом із родиною четверту сходинку, також складають надходження від продажу нерухомого майна - він продав приватним особам нерухомості майже на 6 мільйонів.

Проте є депутати, які торік не отримали ані копійки доходу. Наприклад, у декларації Сергія Страшного, який замикає нашу п’ятірку за рівнем доходів, зазначається, що дохід мала тільки його дружина, яка змогла принести за рік у родину 9 млн 957 тис. 783 гривні. Всю цю суму Наталія Чужовська заробила незалежною професійною діяльністю, працюючи нотаріусом.

Зазначимо, що з п'яти лідерів доходів четверо входять у депутатську фракцію "Довіряй ділам". Цю партію утворив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

А от у деклараціях Вячеслава Беженара та Віктора Новака взагалі не йдеться ні про який дохід. Варто зазначити, що вони не єдині без власного доходу, але на відміну від інших у них немає членів родини, які б заробили хоч якісь кошти.

Детальний аналіз декларацій депутатів Одеської міської ради за посиланням.

Нагадаємо, ІзбірКом провів аналіз декларацій мерів міст обласного підпорядкування в Одеській області.

Також нагадаємо, що задекларували депутати Ізмаїльської міської ради, Ізмаїльської районної ради та Ренійської міської ради.

Поділитися