04 червня 2020 р. 20:51

Три рушниці та мільйон доларів дружини: що задекларував колишній нардеп Ківалов

Три рушниці та мільйон доларів дружини: що задекларував колишній нардеп Ківалов

Народний депутат України Сергій Ківалов, який був обраний до Верховної Ради на позачергових парламентських виборах у 2014 році по округу № 135, подав декларацію після звільнення, в якій вказав свої доходи та майно за 2019 рік.

Відповідний документ опублікований на офіційному сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

На позачергових парламентських виборах у 2019 році Сергій Ківалов намагався знову стати народним депутатом, проте виборці віддали перевагу кандидату від партії "Слуга народу" Олексію Леонову, який, до речі, можливо буде балотуватися на посаду міського голови Одеси. Варто зазначити, що Ківалов теж не залишає думки про продовження політичної кар'єри і доволі активно веде сторінку у соцмережі.

У своїй е-декларції Сергій Ківалов вказав єдиного члена родини - дружину Наталю Ківалову. 

За час каденції народного депутата його дружина стала власницею будівлі в Одесі, площею 413,1 кв. м. Крім того Наталя Ківалова володіє спільно з чоловіком та донькою Тетяною Ківаловою квартирою у Києві, площею 339,5 кв. м. У власності Сергія Ківалова побільше нерухомості: житловий будинок в Одесі (518,1 кв. м) та чотири земельні ділянки в Одесі (загальна площа 1 тис. 872 кв. м).

Наталя Ківалова має автомобіль Mercedes-benz S5004Matic, 2007 року випуску. Крім того, з 2015 року подружжя користується автомобілем Mercedes-benz S500, 2010 року випуску, який належить Тетяні Ківаловій, а торік ще у користуванні Ківалових був автомобіль Toyota Land Cruiser 200, що належить Олександру Поліщуку.

З дорогоцінних речей Сергій Ківалов задекларував три наручних годинника, які належать йому. Також екснардеп вказав у декларації цінні речі, які належать його дружині: дві фарфорові статуетки, напольний  годинник з маятником з дерева з позолотою, дві фарфорові напольні вази, наручний годинник, шкіряну сумку, два меблевих гарнітури, два кухонних гарнітури, чотири люстри та два ювелірних комплекти з жовтого та білого золота.

Також Сергій Ківалов задекларував три одиниці зброї: двоствольна мисливська рушниця, вертикальна модель Beretta DT-10, калібр 12 мм; двоствольна мисливська рушниця горизонтальна, куркова, калібр 16/12 мм (наріз) 16/70 та комбінована мисливська рушниця штуцер триствольний , модель Krieghoff Drilling, калібр 12/308. Вартість цінних речей та зброї нардеп не вказував.

Під час роботи у Верховній Раді у 2019 році Сергій Ківалов отримав наступні доходи: 411 тис. 249 грн - заробітна плата та 304 тис. 262 грн - відшкодування витрат, повязаних із виконанням депутатських повноважень. Крім того, у Національному університеті "Одеська юридична академія" він заробив 92 тис. 775 грн, а у Міжнародному гуманітарному університеті - 860 тис. 276 грн. Дохід від зайняття підприємницькою діяльністю у ТОВ "Смартлаб" склав 810 тис. грн. Національна академія педагогічних наук України заплатила Ківалову у якості довічної плати за звання дійсного члена (академіка) 55 тис. 212 грн. Також він отримав 163 тис. 102 грн пенсії та майже 183 тис. грн у вигляді процентів від банківських вкладів.

Дружина екснардепа Наталя Ківалова торік отримала 104 тис. 608 грн пенсії та 50 тис. 752 грн заробітної плати у Міжнародному гуманітарному університеті. Також її доходом були проценти від банківських вкладів - понад 706,6 тис. грн.

У готівці Сергій Ківалов зберігає 329 тис. 650 доларів, а Наталя Ківалова - 747 тис. 960 доларів. На банківських рахунках колишнього народного депутата лежать понад 131,4 тис. доларів, понад 64,4 тис. євро та понад 1,1 млн грн. Його дружина тримає у банках 1 млн 69 тис. 117 доларів та 42 тис. 227 грн.

Раніше "ІзбірКом" розповідав, які статки мають колишні народні депутати Геннадій ЧекітаЄвген ДейдейВасиль Гуляєв, Олександр Урбанський, Дмитро Голубов, а також чинні нардепи  Олексій Леонов Олег КолєвОлександр ТкаченкоСтепан ЧернявськийСергій КолебошинАндрій Костін («Слуга народу»),  Микола СкорикТетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя»), Антон Кіссе,  Анатолій Урбанський («За майбутнє»), Олександр ГоренюкІгор Васильковський ("Слуга народу"), Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"). 

Фото: Facebook/Сергій Ківалов

Поділитися