05 червня 2020 р. 12:52

Прокурори завершили досудове розслідування другої справи про недостовірність у декларації Труханова

Прокурори завершили досудове розслідування другої справи про недостовірність у декларації Труханова

Прокурори Спеціализованої антикорупційної прокуратури та детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у справі стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова, підозрюваного у декларуванні недостовірних відомостей про доходи за 2017 рік.

Про це повідомили у пресслужбі САП.

За версією слідства, міський голова не вказав у декларації майно та доходи, що належали його дружині. Зокрема, квартиру в Одесі, паркомісця, автомобіль, а також корпоративні права тощо. Загальна вартість незадекларованого майна сягає майже 16,3 млн грн.

14 квітня 2020 року керівник САП Назар Холодницький повідомив Одеському міському голові про підозру.

На сьогодні матеріали справи відкрито підозрюваному та його захисникам. Після ознайомлення з матеріалами обвинувальний акт буде скерований до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, що наразі у Вищому антикорупційну суді слухається ще дві справи про обвинувачення Одеського міського голови. Одна справа стосується декларування недостовірної інформації за 2015-2016 роки. Інша - щодо заволодіння коштами бюджету у сумі понад 92 млн гривень в результаті реалізації схеми придбання у власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу "Краян" за вдвічі завищеною вартістю - перебуває на розгляді в Апеляційній палаті Антикорупційного суду.

Поділитися