08 серпня 2020 р. 14:15

Прокуратура вимагатиме заборонити Труханову обіймати посаду мера Одеси

Прокуратура вимагатиме заборонити Труханову обіймати посаду мера Одеси

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме Вищий антикорупційний суд заборонити міському голові Одеси Геннадію Труханову займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування. Про це прокурор САП Олександр Омельченко повідомив в коментарі 24 каналу.

Ми пропонуватимемо заборонити займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, – сказав прокурор Омельченко.

Зазначимо, що Антикорупційний суд ще не встиг розглянути справу Труханова щодо "брехні" в деклараціях за 2015 та 2016 роки вартістю 52 мільйони гривень. Вона близька до вироку, але навесні цього року вже настав термін давності.

Тому Труханов уникне покарання по цих епізодах, навіть якщо суд визнає його винним. Втім, закриття справи за строками не означає, що він необгрунтовано підозрювався у злочині. Труханов не зможе скористатися правом на відшкодування.

Натомість, прокурор запевнив: прокуратура пришвидшуватиметься, аби суд цього разу встиг винести вирок у новій справі.

"Ми, як сторона обвинувачення, набагато швидше подаватимемо докази, бо практика вже склалася, а докази у своїй більшості будуть однаковими. Мова про ті самі об'єкти декларування. Об'єм доказів майже такий самий. Тому ми пришвидшуватимемось, надаючи докази. Також орієнтуватимемось, аби суд розглянув справу і виніс вирок до закінчення строків давності, себто до березня 2021 року. Не хочеться забігати наперед щодо апеляції. Можливо, вирок влаштує обидві сторони. Маю сподівання, що сторона захисту все таки визнає вину, коли побачить у повному обсязі докази. Це процес, все можливо", – проінформував прокурор.

Нагадаємо, спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова, якому інкримінується подання недостовірної інформації в електронній декларації за 2017 рік.

Нагадаємо, одеський міський голова Геннадій Труханов створив робочу групу для виявлення можливих порушень при виконанні ремонтно-реставраційних робіт в будинку Руссова.

Поділитися