05 червня 2020 р. 12:18

Пресман задекларував компенсацію за готельний номер, через яку отримав підозру від НАБУ

Пресман задекларував компенсацію за готельний номер, через яку отримав підозру від НАБУ

Колишній народний депутат України Олександр Пресман подав декларацію після звільнення з посади, в якій вказав свої доходи за 2018 рік та майновий стан.

Відповідний документ опублікований на офіційному сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

Олександр Пресман був обраний народним депутатом по виборчому округу № 139 під час позачергових парламентських виборів у 2014 році. Торік він теж балотувався по цьому округу, проте програв кандидату від "Слуги народу" Ігорю Васильковському".

У травні поточного року детективи НАБУ за погодженням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили Олександру Пресману про підозру у незаконному отриманні компенсації за оренду житла. А згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді застави. Національне антикорупційне бюро підозрює колишнього нардепа в тому, що, він маючи власне житло у центрі Києва, отримав понад 928 тис. грн незаконної компенсації за користування готельним номером ДП «Готельний комплекс «Національний» у період листопада 2014 року–серпня 2019 року".

В останній декларації, яку подав Пресман, вказано, що він має квартиру (43,4 кв. м) у столиці, власником якої став у 2015 році. У той же час він заделарував 148 тис. 200 грн, які отримав у 2019 році у якості компенсації за оренду житла у Києві.

Крім столичної квартири іншої нерухомості у Пресмана немає, а його дружина Тетяна Кузькевич є власницею житлового будинка в Одесі, площею 650,6 кв. м.

Всі автівки, які є у родини колишнього нардепа, записані на нього. У 2015 році, будучи народним депутатом, він придбав новенький Porshe Cayenne, за який заплатив 2,5 млн грн. Крім того, він є власником Chevrolet Express та Maybach, обидві 2005 року випуску, та Land Rover Range Rover Sport, 2012 року випуску.

З цінних речей експарламентар вказав чотири своїх дорогих годинника.

Крім компенсації за оренду житла, отриману у Верховній Раді, Олександр Пресман задекларував зарплату нардепа - 254 тис. 670 грн, кошти на відшкодування витрат повязаних з виконанням депутатських повноважень - 304 тис. 262 грн та 59 тис. 274, які він отримав у якості компенсації вартості проїзду по Україні. У Громадській спілці "Федерація футболу Одеської області" колишній нардеп торік заробив 4 тис. 770 грн. 

Дружина Пресмана Тетяна Кузькевич займалася підприємницькою діяльністю, проте свої доходи для декларації чоловіка не надала.

Раніше "ІзбірКом" розповідав, які статки мають колишні народні депутати Геннадій ЧекітаЄвген ДейдейВасиль Гуляєв, Олександр Урбанський, Дмитро Голубов, Сергій Ківалов, Леонід Клімов, а також чинні нардепи  Олексій Леонов Олег КолєвОлександр ТкаченкоСтепан ЧернявськийСергій КолебошинАндрій Костін («Слуга народу»),  Микола СкорикТетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя»), Антон Кіссе,  Анатолій Урбанський («За майбутнє»), Олександр ГоренюкІгор Васильковський ("Слуга народу"), Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"). 

Поділитися