30 червня 2020 р. 09:43

Нерухомість депутатів Одеської облради: хто став власником кафе, а хто має базу відпочинку

Нерухомість депутатів Одеської облради: хто став власником кафе, а хто має базу відпочинку

ІзбірКом проаналізував щорічні декларації депутатів Одеської обласної ради за 2019 рік та з'ясував, хто з них має найбільше нерухомості, та хто які будівлі придбав торік.

На першому місці - Михайло Лазаренко. Значну частину нерухомості складає комплекс будівель та споруд у Бендзарах Балтського району, що належать його дружині Ользі Лазаренко - понад 5,3 тис. кв. м. Також у її власності є шість квартир. Сам депутат є власником житлового будинку у 165,6 кв. м.

На другому місці - Олег Кутателадзе. У нього є житловий будинок (536 кв. м) в Одесі, 3 офіси і половина ще одного та машиномісце. Дружина ж володіє 18 садовими та житловими будинками і ще третиною будинку, а також базою відпочинку "Віта Парк", 4% бази відпочинку "ДеЛаВіта", службовими приміщеннями та пунктом прокату човнів у селищі Коблеве на Миколаївщині. Нагадаємо, Кутателадзе очолює ТОП депутатів облради, які найбільше заробили грошей минулого року.

Вся нерухомість у родині Алли Стоянової належить їй. Зокрема це: квартира в Одесі (39 кв. м), ще одна квартира в Ізмаїлі (154 кв. м), а також офіс, гараж, нежитлове приміщення, 80% комплексу цегляного заводу, магазин-кафе. Комплекс заводу розташований у Шпиколосах Кременецького району на Тернопільщині. Також вона вказала, що торік придбала квартиру (39,2 кв. м) та гараж (28 кв. м) в Одесі. Перша покупка їй обійшлася у 996 тис. грн, а друга - у 79 тис. грн.

А Іван Стреля, який на четвертому місці ТОПа, задекларував комору, приміщення для яхтсмена, машиномісце, два комплекса, два нежитлових приміщення, рибальський будинок житловий та 99% житлової адмінбудівлі для відпочинку. Додамо, що  Стреля не зазначив повну площу одного з приміщень комплексу, в якому має 76%. 

Замикає ТОП голова Одеської облради Сергій Паращенко, який має житловий будинок в Одесі (820 кв. м). Його дружина є власницею житлового будинку у Виноградівці Арцизького району (296 кв. м) та садового будинку в Одесі (922 кв. м). Крім того, їй належить квартира в Одесі (158 кв. м) та пара паркомісць. Нагадаємо, у серпні минулого року НАЗК викликало Сергія Паращенка для дачі пояснень з приводу того, що він несвоєчасно повідомив агентство про зміни у майновому стані. Також нагадаємо, що ще вказав у декларації голова обласної ради.

Також ІзбірКом проаналізував, які зміни сталися в цій сфері в інших депутатів.

Віктор Андрєєнков придбав готельний номер (28,25 кв. м) у Грузії, за який сплатив 978 тис. грн. 

Трифон Антов задекларував кафе "Совіньон", власником якого він став торік разом із Василем Русєвим. Заклад розташований у Дельжилері Татарбунарського району. Загальна площа кафе дорівнює майже 565 кв. м, а вартість складає понад 225 тис. грн.

Дмитро Барвіненко став власником двох житлових будинків (53,9 та 72,4 кв. м) та двох земельних ділянок (по 2,5 тис. кв. м) у Монашах Білгород-Дністровського району, а його дружина Олена Барвіненко у цьому ж населеному пункті від минулого року має земельну ділянку (58 тис. кв. м). Зазначимо, що вартість майна депутат не вказав.

Ігор Іоганов став власником житлового будинку (78,5 кв. м) та земельної ділянки (1205 кв. м) у Маяках Біляївського району. Також торік в нього з’явилася квартира (54,3 кв. м) в Одесі.

Пів будинку (загальна площа 631 кв. м) та половину земельної ділянки (загальна площа 1250 кв. м) отримала у подарунок від Галини Зєлової дружина депутата Андрія Івашова.

З повним аналізом декларацій депутатів Одеської обласної ради можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми вже знайомили читачів з деклараціями міського голови Одеси Геннадія Труханова, голови Одеської ОДА Максима Куцого та депутатів Одеської міської ради. Також ми порівнювали статки міських голів міст обласного значення. 

Поділитися