13 січня 2020 р. 15:26

Колишній голова Окнянської райдержадміністрації сам собі виплатив майже 350 тисяч

Колишній голова Окнянської райдержадміністрації сам собі виплатив майже 350 тисяч

Аудитори Південного офісу Державної аудиторської служби України провели ревізію у Окнянської райдержадміністрації Одеської області, та виявили, що колишній голова РДА Олександр Безименко підписав розпорядження про виплату собі надбавок, премій та матеріальної допомоги майже на 350 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Південного офісу. 

У червні-грудні 2017 року без погодження з керівництвом Одеської обласної державної адміністрації самостійно виплачував надбавку за виконання особливо важливої роботи, що призвело до незаконної виплати цієї надбавки у сумі 230,13 тис. грн.

Окрім того, згаданому колишньому очільнику райдержадміністрації у вересні та грудні 2017 року нараховано та виплачено надбавку за інтенсивність праці у розмірі 200% при встановленій – 100%, що призвело до необґрунтованих витрат коштів державного бюджету у сумі 16 тис. грн. Тобто колишній голова Окнянської районної державної адміністрації отримував кошти лише на підставі розпоряджень, які сам і підписував.

Зазначені вище порушення також призвели до виплати у завищеному розмірі матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань, на оздоровлення, відпускних та розрахункових за період з 1 червня 2017 року по 30 листопада 2018 року на суму 103 тис. грн.

Матеріали ревізії передано до місцевої прокуратури та повідомлено Національну поліцію України, головного бухгалтера райдержадміністрації притягнуто до адміністративної відповідальності.

Поділитися