02 червня 2020 р. 16:10

Допомога на дитину, чоловік без доходів та столичні квартири: що задекларувала нардепка Діденко

Допомога на дитину, чоловік без доходів та столичні квартири: що задекларувала нардепка Діденко

Народна депутатка Юлія Діденко, обрана за списками партії "Слуга народу" (№32) на позачергових парламентських виборах, які відбулися минулого року, подала щорічну електронну декларацію за 2019 рік.

Відповідний документ опублікований на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

До родини Юлії Діденко входить чоловік Григорій Діденко та дві їхні доньки. На сайті Верховної Ради вказано, що Юлія Діденко живе в Одесі, проте нерухомості у цьомі місті ані вона, ані її чоловік не мають.

Вся власність у родині Діденків записана на Юлію: їй належить квартира у Києві (32,2 кв. м), третина ще однієї квартири у столиці (67,1 кв. м), нежитлове приміщення у Трускавці Львівської області (39,9 кв. м) та 1 тис. 344 кв. м землі в Угорщині.

Транспортних засобів родина не має.

З дорогоцінних речей, які їй належать, Юлія Діденко задекларувала наступне: гарнітур, до якого входять підвіска і сережки з білими діамантами та рожевими перлинами, виробництва Італії; ще один гарнітур, який складається з кільця та підвіски, виготовлених з білими діамантами та перлинами, виробництва Італії; швейцарьский годинник Rolex та пальто з хутра норки, кофейного кольору з коміром соболя. Григорій Діденко є власником трьох дорогих годинників.

Юлія Діденко задекларувала, що її чоловік має корпоративні права у ТОВ "Лезендар" у розмірі 20%, проте за даними "Опендатабот" з 1 липня 2019 року Григорій Діденко вийшов з власників компанії. 

Торік Юлія Діденко отримала 156 тис. 294 грн у якості заробітної плати на посаді народної депутатки та 10 тис. 320 грн як допомогу від держави по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років. Варто зазначити, що такого виду допомоги в Україні не існує, а виплачується  допомога при народженні дитини, яка становить 41 тис. 280 грн. Виплата зазначеної допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 тис. 320 грн, решта суми допомоги виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців по 860 грн. 

Доходи чоловіка Юлія Діденко не задекларувала зовсім. 

У готівці нардепка зберігає 230 тис. доларів, а її чоловік - 250 тис. євро. Банківських рахунків подружжя не має. 

Нагадаємо, раніше е-декларації про доходи за 2019 рік подали Олексій Леонов Олег КолєвОлександр ТкаченкоСтепан ЧернявськийСергій Колебошин , Андрій Костін, Артем ДмитрукОлександр ГоренюкІгор Васильковський («Слуга народу»),  Микола Скорик, Тетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя»), Анатолій УрбанськийАнтон Кіссе («За майбутнє»), Олексій Гончаренко (Європейська солідарність).

Поділитися