03 липня 2020 р. 20:32

Депутат облради Маслов задекларував 81 ікону, а Баранський - 20: що ще вказали обранці у деклараціях

Депутат облради Маслов задекларував 81 ікону, а Баранський - 20: що ще вказали обранці у деклараціях

Депутати Одеської обласної ради подали щорічні декларації за 2019 рік.

Електронні документи опубліковані на офіційному сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

ІзбірКом вже розповідав, хто з депутатів має найбільші статки, хто володіє найбільшою площею землі та нерухомості.  Також ми проаналізували, хто з депутатів та які цінні речі задекларував.

Лідером за кількістю дорогих годинників є родина Володимира Осіпова: він має шість годинників, а його дружина - чотири. Крім того, він вказав, що він та його дружина мають по дорогому британському телефону фірми  Vertu. 

Віктор Баранський у декларації  вказав колекцію з 20 ікон, датованих ХІХ-ХХ століттям та ще п’ять ікон, які належать йому. Крім того, Баранський є власником семи картин, ще одну картину має його дружина. Також вона володіє антикварним виробом, проте яким саме, не надала інформацію, як і інформацію стосовно дорогої речі, яка у декларації вказана словом "Інше". Нагадаємо, на позачергових парламентських виборах у 2019 році Віктор Баранський балотувався у Верховну Раду, проте програв "Слузі народу" Артему Дмитруку.

Колега Баранського Віталій Саутьонков теж задекларував пару ікон невідомого автора, три картини, автор яких також невідомий, три своїх годинника, ювелірні вироби дружини та антикварний виріб, який теж належить Ользі Саутьонковій. Як і у випадку з Баранським, дружина депутата не "зізналася" йому, що то за цінна річ. Варто зазначити, що наприкінці минулого року НАЗК взялося перевіряти декларацію Віталія Саутьонкова. Причиною перевірки стало звернення громадських діячів через будинок, який депутат не вказав у своїй декларації. 

Ще один поціновувач прекрасного - Юрій Маслов. Він є власником зібрання картин XVIII - XX ст. у кількості 51 одиниця; зібрання ікон XVI - XX ст. - 81 одиниця; зібрання стародавніх друків та книг XVI - XX ст. - 151 одиниця, зібрання старожитностей XVII - XIX ст. - 15 одиниць; зібрання стародавніх карт XVI - XIX ст. - 27 одиниць. Також він задекларував 12 годинників різних марок, дві мисливські рушниці 12 калібру Sull та одну МЦ; по чотири одиниці персональних або електронних пристроїв фірм Bang & Olufsen та Naim, чотири одиниці акустичної системи Gradient; запонки із дорогоцінних металів; фотообладнання та оптичні прилади Leica, Zeiss, Swarovski - сім одиниць, зібрання фотоматеріалів та сім одиниць побутової техніки компанії Miele.  У його дружини є чотири годинника; срібний столовий комплект на 12 персон; 11 одиниць ювелірних виробів та 21 меблів меблі Poliform, Giorgetti, Rimadesio. 

Колекцію картин українських та російських майстрів ХХ-ХХІ століття в кількості 14 задекларував Володимир Кривошея

Максим Повзун задекларував антикварний рояль "Шредер", виготовлений у 1898 році. 

348 срібних монет австралійського банку задекларував Микита Кузькевич.

Андрій Івашов має колекцію вин.

Повний аналіз депутатів Одеської обласної ради читайте за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми вже знайомили читачів з деклараціями міського голови Одеси Геннадія Труханова, голови Одеської ОДА Максима Куцого та депутатів Одеської міської ради. Також ми порівнювали статки міських голів міст обласного значення. 

Поділитися