06 червня 2019 р. 15:17

Міські голови Білгорода-Дністровського та Чорноморська потрапили в ТОП-10 порушників антикорупційного законодавства

Міські голови Білгорода-Дністровського та Чорноморська потрапили в ТОП-10 порушників антикорупційного законодавства

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило ТОП-10 порушників антикорупційного законодавства в травні, у який потрапили двоє міських голів з Одеської області.

Як повідомили в прес-службі НАЗК, серед порушників міські голови Білгорода-Дністровського та Чорноморська Алла Гінак та Валерій Хмельнюк.

Так, в декларації міського голови Білгорода-Дністровського Алли Гінак виявлено ознаки порушення ст.366-1 Кримінального Кодексу України — у декларуванні завідомо недостовірних відомостей на суму 811 тис. грн у 2017 році.

Ознаки ідентичного правопорушення виявлено і по відношенню до міського голови Чорноморська Валерія Хмельнюка, який так само задекларував завідомо недостовірні відомості на суму 759 тис. грн у 2015 році.

Зазначаємо, що затвердження обґрунтованого висновку, направлення його до правоохоронних органів, а також складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування або провадження у справі про адмінправопорушення у судовому порядку відповідно.

Нагадаємо, що в рамках планової перевірки е-декларацій народних депутатів України, суддів та міських голів НАЗК було повторно перевірено декларацію міського голови Білгорода-Дністровсього Алли Гінак.

Поділитися