Погляд дилетанта: як українській владі поводитися із чоловіками після перемоги

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Керівник Інституту майбутнього та колишній радник голови Міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко днями заявив, що після перемоги та закінчення воєнного стану заборону виїзду чоловікам за кордон потрібно продовжити ще на кілька років.

"Зараз за кордоном близько 7 мільйонів людей, повернеться половина. Всі ті, хто пише про комплексні заходи з повернення – лукавлять. Ніяких реальних комплексних заходів нема і не буде. На жаль", - написав він у Facebook.

Міністерство одразу ж наголосило, що допис ексрадника - його особиста думка й вони не мають до неї відношення.

Попри те, що сам Вадим Денисенко згодом вирішив виправдатись що мав на увазі не заборону, а обмеження, його заява викликала обурення у суспільстві. 

Й дійсно, якщо наразі немає комплексних заходів з повернення, то керівник інституту майбутнього мав би запропонувати саме такі заходи. Саме програму повернення людей, якщо хочете, то заманювання тих хто виїхав назад до країни. 

Як це зробити? Я, на жаль, не експерт, але багато спеціалістів наполягають на тому, що Україні потрібна податкова реформа. Потрібна боротьба з корупцією - не показова, а реальна, щоб в податківця, посадовця чи ще когось, не було й думки йти до підприємця та штучно вишукувати порушення. 

Багато чоловіків та жінок дійсно будуть намагатися виїхати за кордон на підробітки тож потрібно вже зараз готувати плани відбудови країни із залученням саме українців до відбудови із високою заробітною платнею на рівні європейської зарплати. 

Це звісно питання до роботодавця, але й до посадовців від влади також.

Може слід розробити якісь податкові пільги на років так 10 для малого бізнесу?

Але це має бути система розроблена спеціалістами, а не журналістом Кирилом Бойко. Це робота саме для Інституту майбутнього. Саме цим мають бути наповнені усі пости Вадима Денисенка. Але звісно вимагати просто закрити усіх вдома набагато легше. 

Кирилл Бойко

Публікації у розділі "Блоги" відображають винятково точку зору автора. Позиція редакції Інтента може не збігатися з позицією автора.

Поділитися