Смертельні ігри одеської погоди

Смертельні ігри одеської погоди

Кардинальні зміни одеського клімату спричинили серйозні і навіть незворотні наслідки - поривчастий вітер, внаслідок якого масово обрушилися дерева, на жаль, не став найстрашнішою "витівкою" Одеської зими. Дзеркало ожеледиці, приховане під снігом, застало зненацька багатьох жителів міста. Як повідомляє «Dumskaya.net», в перший день негоди постраждало 54 людини, одна з яких, житель Черемушек, загинув на місці.

Але не тільки люди постраждали від різких змін одеської погоди, але і тварини опинилися в ув'язненні у хуртовини: як мінусова температура вдарила по братам нашим меншим.

Як повідомлялося раніше у інтернет-виданні Meteoprog.ua, шпаки повернулися в місто через відсутність корму на полях: сніг позбавив їх можливості знаходити там їжу.  Зазвичай пернаті летять в теплі краї зимувати, але так як в Одесі був тиждень «потепління» і коли стовпчик термометра показував +10 градусів, птахи почали повертатись у місто. А тут на них чекав удар: снігові замети і примерзла до землі їжа.

Також в проміжку між морозами почали прокидатися дерева і комахи: бруньки вже з'явилися на деревах, а бджоли вийшли з "сплячки" і зіткнулися віч-на-віч зі смертельною загрозою. «Я подумав, що більше холоднішати не буде, тому що бджоли почали прокидатися і вилітати з вуликів. Зазвичай це відбувається в перші дні весни, ну я і не став переживати. А на наступний день знову випав сніг і більшість з них загинуло»- каже пасічник Володимир.

Пасіка Володимира

Незважаючи на те, що клімат змінюється, і два роки ми не бачили снігу, справжня «біла» зима все ж наздогнала українців. Як же пережити ці «скачки» температури і допомогти тваринам протриматися до весни?

В першу чергу допомагайте котам і собакам: якщо маєте в своєму розпорядженні достатньо часу, влаштуйте їм місце ночівлі, подбайте про вільний доступ до їжі і води. 

Далі, якщо ви раптом знайдете дику птицю (сокола, канюка, яструба) - звертайтеся в служби захисту диких тварин, а якщо вам на дзвінки не відповідають, надайте допомогу самостійно. Одеський зоопарк приймає поранених і хворих птахів, а також забезпечує їм догляд в період реабілітації.

Фото переміщення дикої птиці з небезпечних умов в Одеський зоопарк на лікування

НЕ розсипайте сіль і реагенти на дорогах і тротуарах!  Подушечки лап у собак і кішок дуже чутливі - через сіль упереміш з льодом тварини отримують важкі травми, порізи і опіки.  Краще скористайтеся піском, він захищає від ковзання і не шкодить тваринам.

Пес Корд, який постраждав від реагентів

Ці прості, на перший погляд, правила, допоможуть вам у цю непросту пору року.

Фото: Анастасія Таранчук

Анастасія Таранчук

Публікації у розділі "Блоги" відображають винятково точку зору автора. Позиція редакції Інтента може не збігатися з позицією автора.

Поділитися