Вибори... вибори...

Передивляючись списки кандидатів в депутати до обласної, районної та міської рад я зловив себе на думці, що усі, або більшість з них або ж жебракують, або ж безхатченки. А отже потрібно обласній, райнній таміській владам відкривати нові будинки для престарілих та безхатченків, наймати персонал, який буде готувати для наших депутатів-жебраків безкоштовну їжу.Окрім цього запросити благодійні фонди, аби вони долучилися до забезпеченнянаших кандидатів зимовим одягом та  взуттям.              

Ви погляньте на їхні декларації про доходи,як такі люди взагалі існують, мало того, що вони безхатченки, вони ще й напротязі минулого року отримували по три - пять тисяч гривень доходів. Виходить так, що щомісяця отримували від 250 до 400 грн. Шановні мої, ми обираємо персонажів знамених російських телепередач, які «БОМЖують» на території району.     

Зрозуміло, що такі безхатченки їздять на «Лексусах», їдять лише  їжу з високоякісних продуктів, а до наспростих виборців у них немає ніяких справ. Вони знають, що кинуть трохи гречки, трохи олійки, а декому (особливо довіреним по 200 грн) , і проголосують за них такі дідусі та бабусі, куди вони подіваються.

В деяких населених пунктах деякі кандидати в депутати та на посаду сільських голів,зустрічаючись з виборцями, не розуміють чому усі так рвуться до влади. І лише коли такому кандидату підказують щоби він не розкривав до кінця інтригу, він починає мислити по іншому. Деякі кандидати на посади сільських голів напередодні дня виборів, відкривають магазини, до яких завозять горілчані напої та різногороду закусь. Потрібно ж люду, який йде голосувати отримати підкріплення до тапісля того. І знову таки, безкоштовні 100 грамів та пончик, дадуть можливість нечесному кандидату отримати можливу перемогу, а що ж з того іншим виборцям,які не пішли за гречкою та 100 граммами? Куди піде село, куди піде район а також і область, якщо виборці так будуть голосувати?

Подивившись на списки кандидатів побачив і громадян які проживають в Одесі, в Ровенській області та в інших містах і селах України. Так чи і це місцеві вибори, кого ми обираємо? Чи ті люди, які не знаютьані проблем, ані думок свого виборця зможуть йому чимось допомогти. Не було би так смішно, якщо не було би такгірко. Списки складалися партійними лідерами з такою швидкіістю, що вони не встигли підібрати кандидатів в депутати від усіх населених пунктів району, в деяких партіях і взагалі, список складався з членів сімей керівників цих політичних сил та їхнього близького оточення. Складається враження, що деякі сімї хочуть стати керівниками а якщо точніше, володарями цього району.

Я маю надію, що виборці зроблять відповідний вибір, та оберуть тих, хто справді має право представляти громаду у представницькому органі, щоби ми через певний час після виборів не волали: «Що це за влада! Хто її обирав? Чому вона не думає про людей?». Хай розум візьме верх над грошима та гречкою. І те і те закінчиться, а що з розумом?

Леонид Семененко

Публікації у розділі "Блоги" відображають винятково точку зору автора. Позиція редакції Інтента може не збігатися з позицією автора.

Поділитися