Виставка Томаса Шефера

Німецький центр "Баварський дім, Одеса" за підтримки Goethe-Institut Ukraine запрошує на виставку Томаса Шефера, яка буде представлена з 25 листопада по 5 грудня в галереї AURUM (вул. Торгова, 2).

Відкриття виставки відбудеться 25 листопада о 15:00.

На виставці будуть представлені роботи Томаса Фрідріха Шефера з серії Experiential Spaces, 2013-2016/ Простір досвіду

"Рідний дім – це зазвичай речі, які про нього нагадують та з ним асоціюються. Це як самі предмети, так і ціннісні орієнтири, на яких ґрунтуються наші спогади. Згадуючи рідну домівку та милі серцю речі, нас охоплює ностальгія.

Створюючи інсталяцію, автор відчуває емоційну новизну. Він згадує про простір, у якому було багато пережито.

Простори досвіду є історично достовірними реконструкціями дитячих спогадів, що змушують замислитися над точністю пам’яті. Інсталяційні конструкції були зібрані вручну, зняті за допомогою цифрової фотографії, а потім демонтовані. Саме це зробило їх ефемерними і невловимими, як пам’ять. Інсталяція існує лише на фотографії.

Зображений простір, реконструйований за пам’яттю та уявою, відкриває минуле в новому ракурсі. "

Томас Фрідріх Шефер

Народився у 1983 році у Майнці (Німеччина), мешкає у Берліні (Німеччина).

Зростав у Сан-Паулу (Бразилія) та Майнці (Німеччина). Після закінчення середньої школи навчався в університеті. Спочатку вивчав архітектуру, потім змінив профіль навчання.

У 2014 році здобув ступінь бакалавра витончених мистецтв у Берлінській технічній академії мистецтв.

Брав участь у декількох міжнародних виставках. Жив, мандрував та працював у Південній Америці, Європі, Південно-Східній Азії, Західній Африці та Північній Америці.

Томас Фрідріх Шефер мав можливість спостерігати за різними соціальними та родинними середовищами у різних спільнотах. Після повернення до Німеччини він вирішив відобразити свої спогади та згадки про минуле у фотографіях.

Нещодавно він закінчив роботу над довготривалим фотопроєктом, суть якого полягала у створенні та зйомці достовірно відтворених інсталяцій, які б викликали фрагментовані дитячі спогади. Для проєкту необхідно було створити інсталяції, використовуючи технічні знання, які він здобув під час навчання архітектурі та інжинірингу. Томас продовжує інсценувати фотографії у своїй студії в Берліні. Він створює гіперреалістичні інсталяції, що забезпечують свого роду обрамлення міжособистісних стосунків. Те, що здається неважливим і непримітним моментом, набуває важливості та гостроти.

Поділитися