Фестиваль «Зелена хвиля»

Цього року традиційний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» проводиться в двох форматах: офлайн і онлайн.

XXIV міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» в режимі офлайн-фестиваль пройде в Одесі з 6 по 9 серпня, в режимі онлайн - з 6 серпня по 6 жовтня 2020 року.

Напрямки фестивалю: книговидання та книгорозповсюдження, популяризація читання, міжнародні культурні зв'язки, мистецтво ілюстрації, словесність, просвіта.

Фестиваль включає в себе книжковий ярмарок, програму заходів на «Книжковій сцені», програму для дітей та підлітків Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури і програму форуму «Українська книга Одещині».

Локації: Фестивальний центр в парку ім. Т. Г. Шевченка («Книжкова алея», «Книжкова сцена», «Територія творчості»); Одеська національна наукова бібліотека.

У книжковому ярмарку фестивалю беруть участь видавництва та книготорговельні підприємства, що представляють художню, навчальну, наукову, науково-популярну, спеціальну, дитячу літературу, електронні видання, періодичні видання, друковану графіку.

У програмі заходів на «Книжковій сцені» - презентації нових видавничих проєктів учасників фестивалю, презентації книг-лауреатів конкурсів «Мистецтво книги» і «Одеса на книжкових сторінках», читання, авторські вечори.

Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури представлений програмою презентацій дитячих книг, майстер-класами письменників і художників-ілюстраторів, театральними та музичними програмами.

Вперше в рамках «Зеленої хвилі» пройде форум «Українська книга на Одещині»: відбудуться «ОдесаБібліосаміт», дискусії з актуальних питань видавничої справи та книгорозповсюдження, творчі зустрічі, інші події.

У дні фестивалю також відбудеться нагородження лауреатів традиційних книжкових конкурсів «Зеленої хвилі» - «Мистецтво книги» і «Одеса на книжкових сторінках».

Вхід на всі заходи фестивалю вільний.

Час роботи: 10:00 - 20:00.

У зв’язку з ризиками щодо поширення COVID-19 основна програма переведена в діджитал-формати та подовжена в термінах дії – програма почнеться 6 серпня і триватиме до 6 жовтня 2020 року.

В онлайн-програмі «Зеленої хвилі» - 59 подій у 17 спецпроєктах. Це серії телемостів і відеопрограм за участю українських та іноземних письменників, видавців, книжкових критиків, художників, музейників, бібліотекарів.

Фокус-тема - «Реальність фантазії». В програмі: інтерв'ю з представниками Міст літератури ЮНЕСКО, до числа яких віднедавна входить і Одеса; обговорення одеського літературного міфу; бесіди про мистецтво сучасного книжкового дизайну; знайомство з видавничими проєктами музеїв України; лекції про авторське право в Україні; книжкові новини; усні рецензії, читання тощо.

Також можна буде дивитися і слухати гостей фестивалю на Youtube-каналі, Facebook-сторінці та Instagram-сторінці «Зеленої хвилі».

«Зелена хвиля» в Facebook

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

16 квітня 16:00 - 19 травня 18:00

27 квітня 13:00 - 27 квітня 14:00